Avisos

Imparteixen tallers de teatre als alumnes de 5è de Torroella i l’Estartit a través del Pla Educatiu d’Entorn

Taller de teatre Col·legi Sant Gabriel
Taller de teatre Col·legi Sant Gabriel
Taller de teatre Escola Portitxol
Taller de teatre Escola Portitxol
Taller de teatre Escola Guillem de Montgrí
Taller de teatre Escola Guillem de Montgrí

05.04.2022

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha permès introduir el teatre a les escoles. Aquest curs impartiran tallers, per segon cop, les escoles Guillem de Montgrí, de Torroella, i Portitxol, de l'Estartit; i per primer cop, el col·legi Sant Gabriel, de Torroella, que aquest curs s’ha adherit a la iniciativa.

En aquests tallers es treballa el moviment escènic, els valors del treball en equip, l’expressió corporal i oral, l’aprenentatge de la llengua catalana amb l’alumnat nouvingut i també les relacions i la cohesió entre l’alumnat. L’activitat està orientada als alumnes de 5è i els tallers van a càrrec del actor i director de teatre Alex Brull.

De tot aquest treball en surten representacions teatrals. L’Escola Guillem, a través d’aquests tallers, organitza una escena teatralitzada «Connectats pel Teatre»  a l’Espai Ter. Aquesta representació es durà a terme el mes de juny, és oberta al públic en general i forma part de la cartellera de l’auditori-teatre.

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) és una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Educació, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit i les entitats municipals. Té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana, amb la participació de les entitats educatives es posa a l’abast de l’alumnat del municipi. 

La regidora d’Ensenyament, Anna Company, valora molt positivament la implementació del PEE i assegura que el teatre i la música, a més de ser disciplines culturals, també són una eina per sensibilitzar, socialitzar, educar o fomentar la cohesió social. D’altra banda, en relació a l’Espai Ter, recorda que també és una via per fomentar la creació de nou públic.

ESCOLA GUILLEM DE MONTGRÍ

«Amb el taller de teatre del Pla educatiu d’entorn millorem el coneixement personal i la consciència corporal de l’alumnat, fent un treball emocional i comunicatiu que millora la seguretat i l’autoestima de tot l’alumnat que hi participa. A partir de tot aquest treball, també afavorim el vincle amb la cultura. Impartir un taller de teatre així ens fa créixer en tots els sentits».

ESCOLA PORTITXOL

«Amb aquestes sessions es potencia l'expressió corporal i oral, s'afavoreix l'aprenentatge de la llengua catalana, es promouen els valors del treball en equip i es fomenten relacions de cohesió dins del grup».

COL·LEGI SANT GABRIEL

«Ha estat una sort i un autèntic luxe haver pogut realitzar aquesta activitat on s’han potenciat valors tan importants com el respecte, l’autoestima, l’agraïment, la imaginació, l’esforç, l’empatia o la humilitat».

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis