Avisos

El foment de l'emancipació serà una de les prioritats del nou Pla de Joventut de Torroella de Montgrí

L'Espai Jove que s'està condicionant a l'antic Convent de les Clarissesindrà un paper clau en l'articulació de moltes de les propostes definides en el Pla.
L'Espai Jove que s'està condicionant a l'antic Convent de les Clarissesindrà un paper clau en l'articulació de moltes de les propostes definides en el Pla.

24.03.2022

El foment de l'emancipació i l'autonomia de les persones joves serà un dels objectius vertebradors del nou Pla Local de Joventut que ha aprovat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per al període 2022-2025. El nou document parteix d'un exhaustiu anàlisi quantitatiu i qualitatiu de la realitat juvenil local fruit d’un conjunt de debats, reflexions i complicitats dels diferents agents municipals i àrees de l’Ajuntament.

El Pla, aprovat en el darrer Ple, s'estructura en set eixos d'actuació (educació, salut, mobilitat, treball, habitatge, oci i cultura, i participació) per els quals s’han definit les accions i propostes  que respondran als objectius operatius de cada eix. En aquest sentit, s’han desenvolupat un total de 22 objectius operatius i 40 propostes d’accions que es compliran amb la materialització de sis grans projectes: In-Forma't i Estudia't: Espai de Salut Juvenil, Mou-te, Niu, EEJUT i Espai Jove.

>> Podeu consultar el pla aquí.

La regidora de Joventut, Anna Company, s'ha mostrat molt satisfeta pel treball transversal i molt compromès que ha permès disposar d'aquest Pla on es recullen les principals demandes i necessitats del jovent del municipi. En aquest sentit, vol traslladar públicament el seu agraïment a totes les persones que hi han contribuït.

El document servirà com a eina de referència i de treball per a la regidoria de Joventut i, d’altra banda, també com a guia per a qualsevol altra actuació que de manera activa o passiva involucri al col·lectiu juvenil local de forma transversal en qualsevol àrea del Govern municipal. en aquest sentit, creu molt necessari tenir escrit tot el full de ruta dels propers cinc anys, ja que aquest document representarà un compromís per a l'actual i futurs equips de governs municipals.

Company assegura que una de les prioritats establertes en el pla serà de donar suport als joves en el seu creixement. Per aconseguir-ho, s'establiran mesures concretes orientades a fomentar la seva emancipació i autonomia en diversos àmbits, però especialment en el de la formació, el treball i l'habitatge.

També es destinaran recursos a fomentar hàbits saludables, promoure la igualtat de gènere i millorar les possibilitats de mobilitat, entre moltes d'altres actuacions. Per bé que en alguns àmbits és difícil incidir, la regidora assegura que es farà tot el possible per millorar-ne les condicions per als joves. 

La regidora de Joventut també assegura que l'Espai Jove que l'Ajuntament està habilitant al Convent de les Clarisses tindrà un paper clau en l'articulació de moltes de les propostes definides en el Pla. 

Un 16% de la població

Actualment, hi ha a Torroella de Montgrí 1.915 joves d’entre 15 i 29 anys, els quals representen el 16,18% de la població del municipi. Ha augmentat respecte a l’any 2000, però ha disminuït respecte dels que hi havia l’any 2010. Aquest fet és generalitzat arreu del territori. Malgrat la disminució, la mitjana municipal s’ha mantingut lleugerament per sobre la mitjana comarcal en els darrers 20 anys, i respecte a la mitjana autonòmica els darrers 10 anys.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis