Mazoni presenta el seu nou disc aquest diumenge a l'Espai Ter

Ha estat el guanyador del Premi Espai Ter 2021 pel seu nou treball 'Ludwig', inspirat en Beethoven

Ludwig. Mazoni
Ludwig. Mazoni

29.10.2021

Jaume Pla, Mazoni, presentarà el seu nou treball Ludwig aquest diumenge a l'Auditori Espai Ter (19 h). Durant la presentació oficial, el cantant de La Bisbal d'Empordà s'acompanyarà dels músics habituals de la seva banda.
 
El nou projecte de Mazoni podria ser, tan sols, un nou disc o espectacle del cantautor empordanès: deu noves cançons, una nova baula en una trajectòria de tres lustres marcada per temes clàssics com Eufòria, No tinc temps o A.I.L.O.D.I.U que el converteixen en un dels noms referencials de la música en català del que portem de mil·lenni. Però Ludwig va més enllà. L’inconformisme s’està revelant fa temps com una peça clau en l’ADN de Jaume Pla, i aquesta vegada la tombarella musical que es proposa és realment sorprenent. A més dels músics habituals de Mazoni, en aquest projecte suma a la banda el que podríem definir com un membre fantasma, arribat del més enllà. Ni més ni menys que Ludwig Van Beethoven.

I és que l’obra del compositor alemany esquitxa tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de samplers i referències musicals diverses. Les noves cançons de Mazoni s’han construït a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre, que s’integra amb naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura.

El nou disc de Mazoni es publicarà la setmana vinent, però els especadors de l'Espai Ter podran comprar-lo de manera exclusiva un cop acabat el concert d'aquest diumenge.

El Premi Espai Ter de música
El nou treball de Mazoni va rebre el III Premi Espai Ter de música, que ha permès finançar la seva producció i la seva presentació. En la seva resolució, el jurat premia “el caràcter innovador d’una creació que parteix de la música d’un dels grans de la música clàssica: el compositor Ludwig Van Beethoven (1770-1827) fet que suposa també una nova mirada oberta, sincera i de risc per part de l’artista de La Bisbal d’Empordà”.

L’Espai Ter ha acollit i apadrinat aquest projecte de creació musical i ha ofert espai de residència artística a les instal·lacions de l’equipament; ha col·laborat en l’enregistrament i edició del treball; l’estrena i presentació del nou disc i col·laborarà en la promoció de la gira corresponent de la nova proposta musical de Jaume Pla.

Col·laboració entre el sector públic i el privat
La producció compta amb dos segells privats actius i dinàmics en el territori que s’han posat d’acord per impulsar plegades el projecte: Bankrobber i Seed Music. Bankrobber és un segell musical independent nascut l’any 2001 entre Barcelona i La Bisbal d’Empordà que treballen per un model de proximitat sempre partint d’un tracte personal i amb una capacitat molt important per a la difusió arreu del territori català. Al projecte també s’hi afegeix un altre segell Seed Music vinculat  a molts projectes musicals però què s’ha especialitzat en la música clàssica i d’arrel.  

Cal destacar que, a més de rebre el premi Espai Ter, el projecte Ludwig també compta amb el suport a la producció de La Marfà - Centre de Creació Musical.

27.01.2022

La Penya Barcelonista Montgrí i Comarca ha renovat el seu suport a l'Auditori Teatre Espai Ter mitjançant la renovació de l'acord que el vincula... (Llegir més)

25.01.2022

L'any 2021 va ser una bona temporada turística a Torroella i l'Estartit malgrat que la incertesa provocada per la Covid-19 faci que no es pugui... (Llegir més)

21.01.2022

El dimarts 1 de febrer es reprendran les activitats dirigides organitzades des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament. Després d’un mes de... (Llegir més)

21.01.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí està condicionant una parcel·la municipal situada darrere del tanatori, per tal de posar-la a disposició... (Llegir més)

19.01.2022

Demà, dijous 20 de gener, es realitzarà una batuda de senglar a les dues motes del riu Ter i també una cacera d'ànecs collverds al tram final del... (Llegir més)

18.01.2022

La brigada municipal està treballant en l'adequació de l’antic taller del convent de les Clarisses, com a espai juvenil. Amb aquest nou... (Llegir més)

12.01.2022

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

14.01.2022

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament ha autoritzat un tall de carrer a l’alçada del carrer Codina, 39 que afectarà la circulació... (Llegir més)

13.01.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha volgut fer una pas més en la millora de la gestió dels residus municipals instal·lant, recentment, cinc... (Llegir més)

11.01.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar en el darrer Ple una moció institucional d'adhesió al manifest de la plataforma Somescola.cat i de... (Llegir més)

10.01.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha celebrat aquest matí un acte institucional per oficialitzar el relleu de Narcís Coll per Josep Maria... (Llegir més)

08.01.2022

Continua la vacunació sense cita prèvia a Torroella de Montgrí durant aquest mes de gener. Cada dilluns entre les 16:00 i les 20.00 es posen... (Llegir més)

06.01.2022

La Policia Local de Torroella de Montgrí informa que entre el 10 i el 13 de Gener del 2022 hi haurà talls de circulació al Carrer del Carme a... (Llegir més)

eventis