Avisos

Torroella i l'Estartit aspiren al guardó Bandera Verda d'Ecovidrio

Aquests estiu es vol fer un salt de qualitat en el reciclatge d'envasos de vidre i la implicació del sector de la restauració

19.07.2021

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio. Amb aquest guardó mediambiental es volen reconèixer els municipis turístics costaners més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral, a través del reciclatge d'envasos de vidre. El concurs està organitzat per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d´envasos de vidre a Espanya. Aquesta entitat ha engegat una nova edició del Moviment Banderes Verdes, una iniciativa d'àmbit estatal que pretén premiar l'esforç d'establiments hostalers i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda. Els darrers guanyadors van ser Pals i Tossa de Mar, l’any 2019.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 23 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i 80 establiments de Torroella i l’Estartit. L'objectiu, a banda d’aconseguir la Bandera Verda, serà el d´incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector de la restauració.

La campanya es va presentar el divendres 16 de juliol a Mataró i va comptar amb l’assistència del regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, i la tècnica de Medi Ambient, Maribel Canales.  

Aquesta campanya d'Ecovidrio coincideix amb el reforç, per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, durant la temporada alta, del servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. El dispositiu es va activar el 15 de juny i finalitzarà el 31 d'agost.

El reciclatge d’envasos de vidre a Torroella
L'any 2020, a Torroella i a l'Estartit es van reciclar fins a 442 tones de residus d'envasos de vidre, la qual cosa representa 37,4 kg/habitant. Amb més de 220 contenidors, al municipi ja hi ha un iglú per cada 54 habitants.

Un moviment per a la recuperació verda
Banderas Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l'aliança d´Ecovidrio amb l´hostaleria en un moment marcat la necessitat d´una transició verda. De fet, a nivell estatal, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.

Almuñécar, Marbella, Pals, Tossa de Mar, Benidorm, Dénia, Palma i San Javier van resultar guanyadors de l´última edició i competiran per revalidar el reconeixement. A l´última edició, Banderas Verdes va aconseguir elevar la recollida d´envasos de vidre fins  les 48.226 t, un 11,2% més que a l´exercici anterior. A més, gràcies al reciclat d´aquesta quantitat, es va aconseguir evitar l´emissió de 24.514 tones de CO2, equivalent a retirar 11.446 cotxes de la circulació durant un any.

La competició per la Bandera Verda
Banderas Verdes té la singularitat d´involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d´un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d´economia circular.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d´envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i lliurarà als hostalers, de manera gratuïta, galledes per facilitar el transport dels residus d´envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l´entitat recorrerà els establiments hostalers per informar de la campanya i fomentar la participació. A més, realitzarà un control diari dels volums d´ompliment per adaptar les rutes de recollida si és necessari.

En relació als ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per distingir amb la Bandera Verda als compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

  • L´augment del volum de recollida selectiva d´envasos de vidre respecte l´any anterior.
  • El percentatge d´hostaleria local participant i la seva col·llaboració per aconseguir els objectius.
  • El compromís adquirit per els consistoris locals per fomentar la campanya entre l´hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

D´altra banda, els municipis que aconsegueixin incrementar els seus ratios de recollida d´envasos de vidre, encara que no siguin els que més hagin augmentat la seva xifra, rebran un reconeixement singular per part d´Ecovidrio per l´esforç realitzat i per millorar la concienciació en la seva localitat.

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

14.07.2022

L'exjutge de pau Narcís Coll, el compositor Eduardo Rincon i les seccions locals d'AECC – Catalunya Contra El Càncer i d'Oncolliga Girona, rebran... (Llegir més)

13.07.2022

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-l'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura la seva novena edició... (Llegir més)

12.07.2022

La Carnisseria Seli de Torroella de Montgrí ha rebut aquest matí el diploma i la placa de forja que l'acredita com a Establiment Històric. Aquest... (Llegir més)

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de... (Llegir més)

Cercador
eventis