L'Ajuntament intensifica, durant l'estiu, la recollida porta a porta comercial

També engega dues campanyes de sensibilització per fomentar-ne el servei i evitar l'ús incorrecte dels contenidors de la via pública

06.07.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ampliarà durant la temporada alta el servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. Amb la millora implementada, es vol facilitar el servei als establiments i incrementar els percentatges municipals de reciclatge. La millora s'implementa tant a Torroella com a l'Estartit i es concreta amb l'augment d'un dia en les freqüències de recollida.

A l'Estartit, el cartró/paper es recollirà dilluns, dimecres, divendres, com ja es venia fent, i s'ampliarà el servei al dissabte; mentre que el vidre es recollirà dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges. L´any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

A Torroella també s'ampliarà un dia més la recollida d'aquestes dues fraccions. El paper/cartró es recollirà el dijous, com es venia fent, i el dilluns, com a ampliació; i el vidre es recollirà els dimarts i divendres, com es va habitualment, i els diumenges, com ampliació.

La millora en el servei s'ha complementat amb l'inici, aquesta setmana, d'una campanya de comunicació i sensibilització amb la intenció de potenciar la recollida porta a porta entre els grans generadors, especialment bars i restaurants. La iniciativa es porta a terme a través d'una educadora ambiental del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Marc Calvet, regidor de Residus, argumenta que amb el reforç del servei i la campanya de sensibilització es vol fomentar el sistema porta a porta entre el comerç, de les fraccions selectives de FORM, vidre, envasos i paper i cartró, i evitar, així, la utilització incorrecta dels contenidors de la via pública, que fàcilment poden quedar desbordats perquè no estan dimensionats per a l'ús intensiu que requereixen els grans generadors.

Campanya d'Ecovidrio a Torroella
Calvet també ha informat que, a partir d'aquest dijous 8 de juliol es tornarà a col·laborar amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, per portar a terme una campanya informativa i fonamentar la recollida de vidre. Aquesta temporada la campanya se centrarà als grans generadors de Torroella de Montgrí. L'estiu passat es va portar a terme amb gran èxit a l'Estartit. L’experiència es va tancar amb la participació d'una setantena de bars i restaurants, que van rebre la visita d'un equip d'informadors ambientals per ajudar-los i estimular-los a reforçar la tasca de reciclatge que ja fan. Els informador van lliurar de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i va aportar contenidors adaptats a les necessitats del sector.

Aquesta temporada es manté, com a l´any passat a l’Estartit, la compactadora industrial de cartró comercial i els iglús situats al carrer Macel·lí Audivert, per a aquells casos en que siguin necessaris per un excés de residu comercial. els interessats només cal que sol·licitin el codi d'apertura a través dels correus electrònics mauguet@torroella-estaratit.cat o mcanales@torroella- estartit.cat o bé al telèfon 972 755152.

Els establiments tenen a la seva disposició, de forma gratuïta, els contenidors per a la recollida PaP (de fracció vidre i FORM). Només cal que ens ho sol·licitin a l'Ajuntament i se'ls farà arribar.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis