Avisos

Instal·len boies de fondeig per contribuir a la preservació de les praderies de posidònia a les cales Pedrosa i Ferriola

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la posidònia (Posidònia oceànica) amb el turisme nàutic. Les despeses de la instal·lació aniran a càrrec del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta actuació es fa d'acord amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Servei de Costes de la Generalitat de Catalunya.

Es preveu que les boies estiguin ja instal·lades els primers dies d'agost i seran gratuïtes per l'usuari. S’intentarà arribar a les 25 sempre que les condicions del fons ho permetin.

Un fràgil tresor submarí que cal preservar

La posidònia és una planta que es va adaptar a la vida marina fa milions d’anys. A diferència de les algues, la posidònia té arrels, tiges, fulles i flors i un creixement molt lent que afecta a la seva recuperació.

  • Genera gran quantitat de material vegetal que alimenta tot tipus d’organismes i afavoreix la producció de biomassa animal que també serveix d’aliment a altres animals.
  • Hi ha organismes que habiten sobre les seves fulles, d’altres que aprofiten la seva protecció per fer les postes d’ous i els alevins que es refugien dels depredadors.
  • Forma un dels hàbitats amb major biodiversitat del mediterrani amb gran quantitat d’espècies d’interès pesquer.
  • La seva presència suposa un eficaç sistema d’amortiment de l’onatge disminuint la capacitat erosiva dels temporals sobre les nostres platges.
  • Actua com a filtre biològic i en la qualitat de l’aigua ja que les seves fulles afavoreixen:
    • la sedimentació i deposició de partícules i l’entramat
    • d’arrels i rizomes acumulen gran quantitat de carboni,
    • nitrogen, fòsfor, metalls pesats i altres substàncies
    • la lluita contra el canvi climàtic
    • la reducció de la contaminació marina.
    • é la capacitat de produir 20 litres d’oxigen diaris per cada metre quadrat que ocupa
    • és una gran captadora de contaminants com el diòxid de carboni.

 

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis