Avisos

Dissabte s’inaugura, al Museu de la Mediterrània, l’exposició del projecte d’art vinculat al Life Pletera

14.05.2018

IsadoraWillson_MiratgesAquest dissabte 19 de maig, a les 18 h, s'inaugurarà al Museu de la Mediterrània (Espai Montgrí), l'exposició «Lloc, memòria i salicòrnies», una mostra de les intervencions artístiques desenvolupades en el marc del projecte Life Pletera (2014-2018). La proposta d’intervencions ha estat comissariada pel professor i crític d’art Martí Peran i ha comptat amb la participació de 5 artistes —Jordi Morell (Salt, 1975), Joan Vinyes (Torroella de Montgrí, 1954), Esteve Subirah (Ullà, 1975), Isadora Wilson (Santiago de Chile, 1984) i Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975).—que han fet un seguiment personal de l’evolució dels treballs de desurbanització i restauració ambiental de la maresma de la Pletera. Amb aquesta iniciativa s'ha volgut imbricar l’acció cultural en l’interior d’un projecte de caire científic, contribuir a rumiar la noció de paisatge de manera complexa, afavorir una aproximació a les memòries del lloc, problematitzar la pròpia idea de regeneració i contribuir a la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

Per desenvolupar el projecte s’ha buscat la complicitat d’artistes de diferents disciplines per tal que puguin aportar una visió heterogènia de l'espai en transformació. Tots ells, no obstant això, tenen en comú el fet d’haver treballat o de donar molta rellevància en els seus treballs a conceptes com paisatge, lloc, límit, frontera, memòria o usos de l’espai. Els seus treballs s'han desenvolupat durant el procés d’execució de les obres de desurbanització i restauració de la Pletera, i es materialitzen en diferents suports, espais i intervencions. Al Museu de la Mediterrània podrem veure fins al 25 de juny el resultat d'aquest diàleg, força inèdit, entre l'art, la ciència i la gestió del territori.

IvoVinuesa_ok
Ivó Vinuesa. Human Nature.

Diàleg entre art i ciència
Segons ha destacat el comissari, Martí Peran, en aquesta iniciativa s'ha produït una anomalia, la d'incorporar en el procés de regeneració natural una sèrie d'intervencions artístiques, cosa que no és gaire habitual: «Una estratègia ordinària faria pensar que , tal i com s'esdevé en molts entorns urbans, l'art apareix a posteriori, quan l'actuació científica, seriosa i professional ja ha enllestit la feina i es considera interessant injectar unes empremtes de caràcter estètic que museïtzin l'entorn objecte de l'actuació per tal de fer-lo més atractiu. En aquest cas, la metodologia de treball ha estat del tot diferent. Els projectes artístics s'han plantejat com a processos de recerca desplegats durant i en l'interior mateix del procés de regeneració natural, afavorint d'aquesta manera que l'aproximació a l'entorn dels uns (científics) i els altres (artistes) esdevingués un diàleg capaç de reorientar la tasca de tots els protagonistes.
ESubirah_F26Pletera_1

Esteve Subirah. Forma26 Pletera.
JoanVinyes_ST
Joan Vinyes. S/T.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis