Avisos

Els pirates i corsaris tornen, aquest cap de setmana, a l'Estartit

Divendres al vespre arrenca un intens cap de setmana amb la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes

Pirat's de l'Estartit
Pirat's de l'Estartit
Pirat's de l'Estartit
Pirat's de l'Estartit

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part important de la seva història amb una proposta que combina activitats lúdiques i culturals de tota mena i per a tot tipus de públics. Els carrers s’ompliran novament de parades amb productes artesanals i tradicionals, animacions per als més petits, desfilades, actuacions de pirates, tallers infantils, visites guiades a exposicions, entre d'altres. Tot això, seguint les recomanacions de distanciament i seguretat (aforament limitat, reserva prèvia en alguns actes, ús de mascareta, ús de gel hidroalcohòlic i manteniment de la distància de seguretat), per garantir el correcte funcionament de totes les activitats.

Malgrat que no se celebrarà el tradicional i multitudinari desembarcament a la Platgeta, per la impossibilitat de garantir les mesures sanitàries, el programa manté un ampli nombre de propostes i manté la seva essència.

El divendres no hi haurà desembarcament, però el tret de sortida a la fira el donarà un espectacle de foc que sortirà de la plaça del Port (20.15 h) i recorrerà el passeig Marítim. L'organització, però, recorda que no està permès seguir-la i que el públic s'ha de mantenir estàtic, per donar compliment a les mesures anticovid.

El dissabte i el diumenge, a partir de les 19.30 h, hi haurà novament desfilada i animació, en aquest cas, amb els Pirat's de les Medes i Costa Brava DJ's. Aquesta colla tornarà a conquerir l'Estartit amb un animat desembarcament a bord del vaixell Aixa. La comitiva arribarà a la platja Gran (zona de la Pineda) i seguirà pel passeig, fins a  la plaça del Port.

Recreació d'un refugi pirata
Una de les novetats de la proposta temàtica d'enguany serà la recreació d'un refugi pirata a la Pineda, amb Infestum Espectacles. En aquest indret, tothom que vulgui podrà veure com vivien, com menjaven i com s'amagaven els pirates. Funcionarà tot el cap de setmana, de les 11 a les 13 h i de les 17 a les 20 h. L'aforament està limitat a 50 persones, però no cal reservar localitat.

Exposició sobre dones pirates
La història de la pirateria és tan antiga com el comerç, però fins fa poc només es coneixien els fets d'homes pirates. Poc se n'ha parla del paper que hi jugava la dona en aquesta història. Per aquesta raó, l'exposició temàtica d'enguany, que es podrà veure a la Sala d'Exposicions de l'EMD, girarà a l'entorn de les dones pirates.

Les llegendes parlen de la mala estrugança que porten les dones a bord i que el codi pirata prohibia que les dones fossin pirates. La recera històrica, però, mostra que de dones pirates n'hi ha hagut des d'antic, capitanes i líders dels seus vaixells, lluitant com iguals al costats dels seus companys, guanyant-se cada dia el respecte.

A través de l’exposició es donaran a conèixer la figura d'unes quantes, les que han estat més famoses: Sayyida al-Hurra, la noble dama, reina pirata de Granada; Grace O’Malley, independentista irlandesa; Jeanne de Clisson, la tigressa bretona o Anne Bonny i Mary Read. La seva vida ha estat inspiració d'infinitat de pel·lícules i novel·les. L'exposició, però, presenta els fets reals de la seva vida: fugien de situacions de maltractament, per venjança o per ànsies de llibertat i d'aventura.

Activitats literàries
La fira continua combinant propostes de tota mena, amb un perfil marcadament lúdic i de lleure, però sense renunciar al vessant pedagògic i divulgatiu. En aquest sentit, a banda de l'exposició, cal destacar l'organització d'una gimcana literària, el dissabte i el diumenge, a partir de les 11 h, i la presentació del llibre Els insubmisos del mar, a càrrec d'Imma Tubella, autora, i de Gerard Cruset, historiador i director del Museu de la Mediterrània (dissabte, a les 19 h, al Jardí de Sayyida al-Hurra passeig Marítim, 59). En aquesta novel·la, guardonada amb el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2021, l'autora parla d’una colònia de pirates al nord de Madagascar on a primers del S.XVIII imperava la democràcia més absoluta, Libertàlia.

En l'apartat literari, també cal destacar, com a novetat, L'Hora de Conte Pirata «Pirata Wanted», en anglès, amb la companyia Funengo, el diumenge, a  les 18 h, a la plaça de la Llevantina.

>> Per a més informació detallada de tota la programació consulteu el programa al perfil de FB o IG @piratesicorsarisillesmedes o a http://www.enestartit.com/pdf/pdf_w_banners110.pdf

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis