Avisos

Un treball sobre l’adaptació de l’agricultura al canvi climàtic guanya el III Premi de Recerca Jordi Montaner

15.07.2021

El treball Adaptació de l’agricultura al canvi climàtic, de Roger Cuscó Collelldemont, estudiant de l’institut Antoni Pous i Argila de Manlleu (Osona), ha estat el guanyador de la tercera edició del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner Roviras, que convoca la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter.

D’altra banda, el dos accèssits del premi han recaigut en els treballs Anàlisi fisicoquímica i microbiològica de les aigües dels Torrents de Valls, de Isaac Novau Ferré, estudiant de l’Institut Narcís Oller de Valls (Alt Camp) i Què són els polifenols?: Estudi dels polifenols en extractes de romaní i farigola, de Salma Talhi, estudiant de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell.

El premi consisteix en un diploma i 600 euros per a l'alumne i 400 euros per a l'institut on ha cursat els estudis. Per altra banda, el els dos accèssits rebran 100 euros cadascun. Dels treballs que hagin estat premiats en quedarà una còpia a l’arxiu de la Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter. El veredicte i lliurament de premis es va fer de manera telemàtica divendres 9 de juliol, en el marc de la reunió ordinària de la Junta de Govern.

Premi referent a Catalunya
Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i president de la Junta Central d’Aigües del Baix Ter, manifesta que aquesta tercera edició consolida el Premi com un referent en els projectes de recerca de batxillerat relacionats amb l’aigua, la geologia i el medi ambient, a Catalunya. La preparació acadèmica dels joves estudiants de batxillerat, l’enfoc metodològic i la singularitat alhora de desenvolupar el treball de recerca evidencien les inquietuds dels joves estudiants i l’esforç que hi destinen a la confecció del treball.  Des de la Junta Central d’Usuaris ens sentim molt satisfets de contribuir a valorar i premiar aquest esforç.

La Junta Central d’Aigües del Baix Ter va convocar el premi l’any 2019 en memòria del geòleg Jordi Montaner Roviras (1964-2018), un dels grans experts en l’aqüífer del Baix Ter i tècnic de l’ens. El guardó vol contribuir a mantenir viu el seu llegat i la seva inquietud, que transcendia l’àmbit estrictament professional. També vol incentivar i potenciar l’esperit de recerca i la creativitat científica en alumnes de batxillerat en els àmbits de l’aigua, la geologia, el medi ambient i el desenvolupament territorial al Baix Ter.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis