Avisos

Tot a punt per iniciar el dispositiu de vigilància d'incendis forestals al massís del Montgrí

Dimarts es va tancar l'accés motoritzat i dissabte s'activarà el dispositiu de vigilància en què participa l'ADF Montgrí

16.06.2021

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l'ADF Montgrí, activarà aquest dissabte 19 de juny, el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí, que es mantindrà actiu fins al 31 d'agost. Es tracta d'un dispositiu integral que també abasta el massís de l'Ardenya-Cadiretes i les Gavarres, en el qual hi participaran 12 oficials especialistes en prevenció d'incendis que, complementats amb voluntaris de l’entitat, realitzaran tasques de vigilància, conscienciació i primera intervenció.

Els efectius sobre terreny comptaran amb el suport d’una xarxa de càmeres de vigilància d'incendis forestals d'alta resolució gestionades des de la seu de la federació a Santa Cristina d'Aro, en contacte permanent amb Bombers, Agents Rurals de la Generalitat i Policia Local. El Montgrí està monitoritzat permanentment per dues càmeres emplaçades al Rocamaura i a Begur. El dispositiu de vigilància compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i d'Ullà com a membres de l'ADF Montgrí..

La regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, vol agrair els esforços i la implicació dels tècnics i voluntaris de l'ADF en la implementació del dispositiu d'aquesta temporada i vol destacar, sobretot, la tasca preventiva que realitzen durant tot l'any, de manera discreta i compromesa, per mantenir  camins, punts d'aigua i reduir la càrrega de combustible forestal que ajudi a minimitzar l'impacte d'un incendi. També demana la màxima prudència a tothom per tal de minimitzar el risc d’incendi que, aquesta temporada, es preveu molt alt.

Tancament de l'accés motoritzat al Montgrí

Com ja es ve fent les darreres temporades, per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc, s'ha decretat la restricció del trànsit rodat de vehicles pels camins d’accés al massís del Montgrí. Aquesta temporada, la mesura serà efectiva des d'ahir dimarts 15 de juny i fins a mitjans de setembre, quan les condicions climatològiques ho permetin i hagi desaparegut l'alt risc d'incendi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis