Tot a punt per iniciar el dispositiu de vigilància d'incendis forestals al massís del Montgrí

Dimarts es va tancar l'accés motoritzat i dissabte s'activarà el dispositiu de vigilància en què participa l'ADF Montgrí

16.06.2021

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l'ADF Montgrí, activarà aquest dissabte 19 de juny, el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí, que es mantindrà actiu fins al 31 d'agost. Es tracta d'un dispositiu integral que també abasta el massís de l'Ardenya-Cadiretes i les Gavarres, en el qual hi participaran 12 oficials especialistes en prevenció d'incendis que, complementats amb voluntaris de l’entitat, realitzaran tasques de vigilància, conscienciació i primera intervenció.

Els efectius sobre terreny comptaran amb el suport d’una xarxa de càmeres de vigilància d'incendis forestals d'alta resolució gestionades des de la seu de la federació a Santa Cristina d'Aro, en contacte permanent amb Bombers, Agents Rurals de la Generalitat i Policia Local. El Montgrí està monitoritzat permanentment per dues càmeres emplaçades al Rocamaura i a Begur. El dispositiu de vigilància compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i d'Ullà com a membres de l'ADF Montgrí..

La regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, vol agrair els esforços i la implicació dels tècnics i voluntaris de l'ADF en la implementació del dispositiu d'aquesta temporada i vol destacar, sobretot, la tasca preventiva que realitzen durant tot l'any, de manera discreta i compromesa, per mantenir  camins, punts d'aigua i reduir la càrrega de combustible forestal que ajudi a minimitzar l'impacte d'un incendi. També demana la màxima prudència a tothom per tal de minimitzar el risc d’incendi que, aquesta temporada, es preveu molt alt.

Tancament de l'accés motoritzat al Montgrí

Com ja es ve fent les darreres temporades, per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc, s'ha decretat la restricció del trànsit rodat de vehicles pels camins d’accés al massís del Montgrí. Aquesta temporada, la mesura serà efectiva des d'ahir dimarts 15 de juny i fins a mitjans de setembre, quan les condicions climatològiques ho permetin i hagi desaparegut l'alt risc d'incendi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis