L'ultrafondista torroellenc Rubén Cruz correrà 16 hores sense parar per recollir donacions per al Banc dels Aliments

L'Ajuntament col·labora en la logística de la prova, que es farà el 27 de febrer

10.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora en l'organització del repte solidari Non Stop Aliments, que organitza l'ultrafondista local Rubén Cruz el proper 27 de febrer. L'atleta correrà, sense parar, de les 6 del matí a les 22 h, amb l'objectiu de recollir aliments que es destinaran al Banc d'Aliments de Girona. El punt d'avituallament i de recollida d'aportacions de les persones que vulguin col·laborar-hi estarà situat a l'aparcament de l'Escorxador de Torroella de Montgrí. L'ultrafondista local, un dels millors en la seva modalitat, estarà acompanyat per diversos atletes que s'aniran alternant durant el repte.

Cruz ha estat seleccionat per participar el darrer cap de setmana de març en l'exigent i duríssima cura The Bandit, una prova d'orientació en un circuït no senyalitzat, de més de 250 quilòmetres, per la serra de Llaberia (Tarragona), en règim d'autosuficiència. L'any passat es va celebrar la primera edició i no la va acabar cap dels seus participants, la qual cosa indica el seu grau d'exigència. Les úniques eines amb què es poden orientar els participant són una brúixola manual i un mapa que facilita l'organitzador, ja que els aparells electrònics estan prohibits. Només hi ha tres curses en tot el món amb aquest format tan exigent. La cursa està inspirada en la mítica Barkley Marathons (que només han aconseguit finalitzar 18 corredors en 31 anys)

Participar a The Bandit és un luxe només apte per als 40 participants seleccionats per rigorosa invitació, tots ells corredors de gran nivell i experiència en curses d'orientació i ultraresistència. Els participants convidats no paguen inscripció, però en el moment de fer efectiva la participació demanen a canvi una aportació de 10 kg d'aliments per destinar íntegrament al Banc d'Aliments i que portin durant la cursa la bandera del seu municipi. En aquest sentit, el torroellenc Rubén Cruz, ha recordat que l'any passat entre amics de Torroella i de la comarca van aconseguir aportar 200 kg d'aliments. En aquesta nova ocasió, vol anar més enllà, i és per aquest motiu que ha organitzat la prova Non Stop solidària del proper 27 de febrer.

Rubén Cruz va aconseguir el mes de desembre el seu repte "L'Everest Montgrí Challenge" que consistia en pujar i baixar al Castell del Montgrí 32 vegades per recaptar fons per la Marató de TV3. Va realitzar un total de 128,6 quilòmetres, en un temps de 25 hores, 6 minuts i 54 segons, i va aconseguir recaptar més de 2.000 euros, que els va cedir a l'Escola Guillem de Montgrí, per destinar-los a La Marató.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis