Avisos

Una quarantena de voluntaris recullen prop de 190 kg de residus a la Gola, i a les cales Montgó, Ferriola i Pedrosa

22.09.2020

Una quarantena de voluntaris han recollit aquest cap de setmana prop de 190 kg de residus a les platges de la Gola i a les cales Montgó, Ferriola i Pedrosa, de Torroella de Montgrí, en el marc de la campanya a Let's Clean Up Europe. Aquesta acció ha comptat al nostre municipi amb la participació de l’Ajuntament, l’EMD de l’Estartit, l’Associació Base A i l’empresa Kayaking Costa Brava.

Es tracta d'una acció que es desenvolupa a nivell Europeu amb la que es pretén conscienciar sobre la quantitat de residus que es llença  de forma incontrolada al medi natural i, promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats, no tan sols directament a la mar si no a rieres, boscos, marges de rius i als carrers de pobles i ciutats, que després arriben a les platges i als oceans. Es convoca anualment des de l´'gencia de Residus de Catalunya i que a conseqüència de la situació excepcional del Covid- 19 havia quedat ajornada fins a aquest passat cap de setmana.

L’actuació a la Gola es va fer dissabte. Aquí es van retirar 23,5 kg de residus a la sorra de la platja: 17,2 kg de plàstics, 2 kg de vidre, 0,3 kg de paper i cartró, i 4 kg d'altres. L’actuació va ser coordinada per l´Associació Base-A i una desena de voluntaris.

El diumenge dia 20 l’empresa Kayaking Costa Brava va coordinar l’actuació de neteja i retirada de residus, amb una trentena de voluntaris. Van dur a terme una intervenció a terra, a l’entorn de Cala Montgó i a la costa, entre cala Ferriola i cala Pedrosa, amb l’ajut de caiacs cedits per l’empresa.

La iniciativa va tenir molt de èxit i molt bona acollida entre els participants de diferents procedències, els quals van aconseguir recuperar entorn als 165 Kg de residus entre la platja, l´entorn i la mar, repartits en les següents fraccions: rebuig 80 kg, envasos 55 kg i vidre 30 kg.

Des de l’Ajuntament i l’EMD volem expressar el nostre agraïment a totes les persones que heu fet possible aquesta iniciativa de neteja i sensibilització.

Increment del consum de plàstic
Aquest any, i donat la situació de la pandèmia ocasionada per la Covid-19, el consum de plàstic d’un sol ús s’ha disparat i està fent ressorgir amb més força la problemàtica d´aquests residus, un any abans de l´entrada en vigor de la llei que els ha de restringir o eliminar del mercat.

L’ús de mascaretes, guants, bates i tot tipus de materials de protecció contra el coronavirus està fent incrementar la demanda de materials d’origen plàstic, a més de l´augment significatiu de tot tipus d’envasos relacionats amb el consum i la compra d’alimentació que s´ha vist accentuada amb la situació sanitària que estem vivint.

Segons Cicloplast, entitat representant de productors i transformadors del sector, la pandèmia ha reactivat el consum de plàstic. De les 3,5 milions de tones de plàstic que es consumeixen al nostra país, 2,5 es converteixen en escombraries que poden acabar  a les platges i als fons marins si no es fa una correcta gestió dels mateixos.

Crida a la responsabilitat
En aquest sentit, des de l’Ajuntament volem fer una crida i apel·lar a la responsabilitat de tots i recordar que els residus sanitaris tots han de dipositar-se als contenidors de Resta/Rebuig i mai llençar-los a la terra, ja que poden acabar en els rius i a les nostres platges.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis