Mesuren les variacions de nivell de les aigües subterrànies a la Pletera i al Ter Vell

31.08.2020

Aquest agost s'han instal·lat diversos aparells per mesurar les variacions del nivell de les aigües subterrànies a la bassa del Fra Ramon, a la Pletera, i al Ter Vell. L'actuació forma part del projecte «Girona, regió sensible a l'aigua (2018-2021)», en el qual hi participa l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. S'hi han col·locat tubs d'acer inoxidable de longituds diferents (0,80 i 3 m), que permetran una lectura manual de nivells freàtics superficial i profund de la llacuna. La perforació s'ha fet amb el mètode mecànic a percussió.

La Pletera i el Ter Vell configuren un ecosistema de dunes i maresmes que es troba una mica per sota del nivell del mar, motiu pel qual rep aportacions d'aigua marina a causa de temporals o per l'efecte del vent; a més de rebre aigua dolça provinent -de forma secundària- del Ter i de la pluja. D’altra banda, és un reserva natural parcial que conté una gran biodiversitat i que té una funció protectora d'espècies migratòries i en perill.

Aquesta instal·lació completa una xarxa de mesura que també compta amb sensors aquàtics disseminats per les llacunes, que recullen les dades automàticament i que permetran completar i millorar el model actual de dades sobre la circulació volumètrica d'aigües freàtiques a la zona, l'evaporació, la conductivitat, les variacions abans i després de les pluges, etc. amb la finalitat de conèixer millor l'estat actual de la llacuna.

Millorar la gestió i l’ús de l’aigua al Baix Ter

Es tracta d'una actuació de caire ambiental (no agrícola) del projecte PECT «Girona, regió sensible a l'aigua», que pretén convertir el Baix Ter en un territori de referència en la gestió eficient dels recursos hídrics. El nucli promotor d'aquest projecte està coordinat per la Diputació de Girona i el formen l'UdG, la Junta Central d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter, l'IRTA, la Fundació Mas Badia i la Fundació Mar. El projecte rep el cofinançament del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i de la Diputació de Girona.

Les entitats no beneficiàries que participen en el projecte són: el Consorci del Ter, La Mancomunitat Daró-Ter; la Mancomunitat d’Aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent; Giropoma Costa Brava SL, Cooperativa Girona Fruits, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i les quatre comunitats de regants del Baix Ter: Molí de Pals, Presa de Colomers, Sèquia Vinyals i Cervià de Ter-Sant Jordi Desvalls-Colomers.

El projecte desplegarà un conjunt d'operacions per implementar un model integral, innovador i específic per a la gestió de l'aigua. Es desenvoluparan instruments, tècniques i infraestructures sostenibles basades en la innovació tecnològica, que milloraran l'ús i la gestió de l'aigua i del sòl.

30.10.2020

La programació i l'activitat dels equipaments culturals de Torroella de Montgrí es veuran alterades a conseqüència de les noves mesures aprovades... (Llegir més)

30.10.2020

L’evolució de la pandèmia de la COVId-19 i les darreres restriccions adoptades pel Govern de la Generalitat han forçat l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

29.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han adequat un nou tram de la xarxa municipal de carrils bici que millora la... (Llegir més)

27.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí rebrà una subvenció de 210.147,87 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 de la Generalitat... (Llegir més)

26.10.2020

L'Ajuntament i l'empresa concessionària Mémora ja tenen a punt el protocol que s'implementarà aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat... (Llegir més)

26.10.2020

Actualment la situació de la pandèmia de coronavirus als municipis de Torroella de Montgrí i l’Estartit , i de tot el Baix Empordà, és... (Llegir més)

20.10.2020

Benvolguts/des veïns/es, Arrel de les mesures per impedir la propagació del Covid-19, alguns bars i restaurants del municipi ofereixen servei de... (Llegir més)

20.10.2020

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de manteniment de la vegetació de la fondalada de la vall de Santa Caterina, amb l’objectiu de fer-la... (Llegir més)

16.10.2020

Dilluns vinent s’iniciarà la campanya de vacunació contra la grip a les 4 ABS de la nostra comarca, gestionades per Serveis de Salut Integrats... (Llegir més)

16.10.2020

A partir d'avui, i fins al 30 d'octubre, s'apliquen noves mesures i restriccions acordades pel Govern de la Generalitat per aturar l'increment de... (Llegir més)

14.10.2020

El passat 30 de setembre era el darrer dia per resintonitzar els canals de la Televisió Digital Terrestre a les comarques de Girona, Lleida i... (Llegir més)

09.10.2020

El passeig del Molinet de l'Estartit acull avui el rodatge d'una de les escenes més importants de la pel·lícula Las leyes de la frontera,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis