Benvinguda als vuit nous usuaris dels horts comunitaris i ecològics municipals

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans. Amb la seva incorporació ja seran 24 les persones usuàries del nou equipament municipal, que es va posar en marxa al Tamariuà, ara fa justament un any. Només queden lliures 4 parcel·les, la qual cosa constata la bona acollida que ha tingut la iniciativa.

La benvinguda formal als nous hortolans es va fer dijous passat a l'Auditori del Museu de la Mediterrània i va anar a càrrec de la regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, i dels tècnics municipals de Medi Ambient i Acció Social, responsables de la coordinació i el funcionament de l'equipament. Els nous usuaris rebran formació, durant el juliol i agost, sobre cohesió de grup i agricultura ecològica (5 dies, dilluns al vespre, 2 hores, al convent dels Agustins). La formació es coordinarà des de Càritas Baix Ter, entitat que fa un seguiment del projecte i dinamitza tot el tema d'agricultura ecològica i serveis socials.

La regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, s'ha mostrat molt satisfeta de la magnífica acollida i el bon ambient que s'ha generat al voltant dels horts, un recurs municipal que vol fomentar la convivència, l'autoconsum i l'ús dels principis ecològics per conrear la terra. Recorda que durant aquest any l'Ajuntament ha anat implementant millores a l'equipament i agraeix a tots els usuaris la seva total implicació amb el projecte. També ha volgut destacar els esforços que s'han fet entre tots per posar al dia els horts malgrat l'adversitat que va representar els temporals Gloria i de Sant Jordi, i el confinament derivat de la COVID-19. Ara mateix les hortes tornen a fer goig i el batec dels hortolans l'han omplert de vida.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis