El Museu de la Mediterrània reprèn la programació d’art contemporani amb l’exposició de l’INDI 2020

18.06.2020

El Museu de la Mediterrània reprèn demà divendres, a partir de les 17 h, la seva programació d’art contemporani a l’Espai Montgrí després del tancament causat per la crisi de la covid19 amb l’obertura de l’exposició de l’INDI 2020. Aquesta exposició ens mostra els processos i resultats del projecte on alumnes de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí, tot i les dificultats creades per la pandèmia, han creat i produït una exposició al voltant de les seves vivències, emocions i sentiments.

INDI és un laboratori d’experimentació, creació i producció vinculat al pensament i a la pràctica artística contemporània dels joves. Desenvolupat amb alumnes de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí té per objectiu generar un espai vinculat al pensament i a la pràctica artística contemporània.

L’exposició es podrà visitar al Museu de la Mediterrània de manera gratuïta fins al 30 de juny de 2020.

INDI 2020: Tenen color les vivències, emocions i sentiments?

El punt de partida que dispara el projecte INDI és la tria d’una pregunta per part de l'alumnat de l’Institut Montgrí amb la intenció de convertir-la en eix de tots els treballs. D'aquesta forma, la temàtica al voltant de la qual es vertebra el projecte sorgeix del mateix alumnat i el vincle que s’estableix amb les pràctiques artístiques és molt més proper i directe.

L’experiència d’aquest any 2020 havia d’activar-se durant el mes de març però el confinament causat per la crisi sanitària de la covid19 va obligar a reformular la proposta, traslladant-la a l’àmbit virtual. Així, a través de la xarxa social Instagram, es va convidar al públic a participar enviant les seves preguntes. D’un total de setanta-dues, el grup INDI va escollir la següent: Tenen color les vivències, emocions i sentiments?

A partir d’aquesta pregunta, l’alumnat participant de l’Institut Montgrí va iniciar el seu treball de creació artística. Al llarg de successives sessions -en gran part realitzades a través d’interfícies virtuals i, els darrers dies, de manera presencial- els i les joves participants varen anar perfilant les seves obres. Un treball que va portar als alumnes a buscar una resposta des de la pràctica artística, situant quines eren les emocions i sentiments que volien explorar i amb quins colors s’hi podien relacionar.

Els processos i resultats d’aquesta exploració es materialitzen ara en una exposició conformada pels projectes de Wael Alboulfarah, Mariam Ben Youssef i Nohaila i Rayhana Bitit, a través dels quals s’han explorat formats tan diferents com el dibuix, la pintura, la fotografia o la videocreació. L’exposició també inclou el treball que en relació amb aquest projecte va desenvolupar el professor Nil Perujo amb el seu alumnat en el marc de l’assignatura de Visual i Plàstica a l’Institut Montgrí.

Paral·lelament a l’exposició física, els processos desenvolupats es podran consultar al blog del projecte (https://inditorroella.wordpress.com/) i al canal de YouTube del Museu de la Mediterrània. A més a més, els resultats es mostraran també a l’espai digital de la Capella de Sant Antoni “Viu la Capella de Sant Antoni des de casa” a www.agendatorroella.com

El projecte, coordinat per la cooperativa Cultural Rizoma, compta amb el suport de l’Àrea de Joventut i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i del Museu de la Mediterrània.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis