Avisos

Una trentena d'empreses del Parc Natural s'acrediten amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

Es tracta de 10 centres d’immersió, 10 empreses d’activitats turístiques, 7 allotjaments i un restaurant

04.07.2019

Un total de 28 empreses vinculades amb activitats turístiques dins l’àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Es tracta d’una certificació que atorga la Fundació EUROPARC, que mostra el compromís voluntari d’espais naturals i empreses turístiques envers la sostenibilitat ambiental i  el turisme sostenible.

Concretament, són 10 centres d’immersió, 10 empreses d’activitats turístiques, 7 allotjaments i un restaurant, els establiments que han rebut aquesta certificació, per la tasca desenvolupada els últims mesos per a la implementació d’un conjunt de bones pràctiques per tal de promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat. Són establiments de l’Estartit, l’Escala, Pals, Torroella de Montgrí, Ullà, Bellcaire d’Empordà,  Palau Sator, Gualta i Fontanilles. L'acte de lliurament es va celebrar el 3 de juliol a l'Auditori del Museu de la Mediterrània.

L’acreditació a les empreses s’emmarca en la fase II d’implementació de la CETS. D’aquesta manera, es reconeix el nivell de compromís assolit per les empreses turístiques amb aquest distintiu, que a més de ser una marca de qualitat, garanteix la cooperació efectiva de l’empresari en la gestió de l’espai protegit.

Per la seva banda, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va rebre aquesta acreditació el desembre del 2016, després de dos anys treballant-hi. Els principis bàsics d’aquest model són:
 
·         Foment de la cooperació amb el sector turístic.
·         Definició d’una estratègia i un pla de actuació a 5 anys.
·         Protegir i promoure el patrimoni natural i cultural.
·         Oferir una experiència d’alta qualitat als visitants.
·         Informar sobre las qualitats especials de la zona protegida.
·         Promoure productes turístics que permetin descobrir i entendre el territori.
·         Formar als actors del turisme en temes de sostenibilitat.
·         Mantenir, millorar la qualitat de vida de la població local.
·         Augmentar els beneficis del turisme per a la economia local.
·         Ordenar i gestionar la freqüentació turística.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis