Avisos

Lliuren les claus dels horts comunitaris i ecològics promoguts per l’Ajuntament al Tamariuà

04.07.2019

Ahir a la tarda es va portar a terme l'acte simbòlic de lliurament de claus dels horts comunitaris i ecològics que ha promogut l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la zona del Tamariuà. De les 28 parcel·les que es van treure a concurs el mes d'abril, se n'han adjudicat 17, una de les quals està reservada a la Unitat d'Educació Compartida de l'INS Montgrí. Actualment, però, ja hi ha 6 noves sol·licituds en tràmit, la qual cosa indica que el projecte ha tingut molt bona acollida i que es posarà en marxa amb pràcticament plena ocupació. Restaran pendents d'adjudicar 3 parcel·les reservades per a entitats.

El termini de concessió de les parcel·les és de 3 anys i per poder-les utilitzar els hortolans han d'abonar una taxa de 50 euros anuals i dipositar un fiança. A més, han d'assistir obligatòriament a una formació en horticultura ecològica, ja que en aquests cultius no es permet la utilització de productes químics.

El nou equipament municipal vol fomentar la convivència i l'ús dels principis ecològics per conrear la terra. Té un edifici comunitari amb lavabo adaptat i amb espai perquè tots els usuaris puguin guardar-hi les eines. La finca està vallada i té l'accés regulat. A l’exterior s'ha habilitat un espai reservat per aparcament i una zona de benvinguda, arbrada i amb taules.

A l'acte de lliurament hi van assistir l'alcalde, Jordi Colomí, i les regidores d'Acció Social, Anna Bonada, i de Medi Ambient, Natàlia Navarro, atès que aquest és un projecte compartit entre les dues àrees. Colomí va destacar l’estret lligam que té Torroella de Montgrí amb les hortes, i va recordar l’important funció que tenen tant l’horta, com l’agricultura en general, en el disseny del paisatge. També va posar de manifest que els usuaris no només compatiran espai, sinó que també compartiran coneixements i bons moments, ja que tots aprendran de tots.

Per a l'alcalde de Torroella de Montgrí, aquest és un nou equipament municipal que fomenta hàbits de vida saludables relacionats amb l'alimentació, l'activitat física i la sostenibilitat, i promou les relacions intergeneracionals. També va recordar el paper que han tingut les dues regidores responsables del projecte durant l'anterior mandat, Roser Font i Sandra Bartomeus, a les quals agraeix el seu esforç perquè la iniciativa municipal sigui un èxit.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis