Avisos

Tot a punt per a la campanya de prevenció activa dels incendis forestals

Avui s'ha fet efectiu el tancament de l'accés motoritzat al Montgrí, que serà efectiu fins a mitjan setembre

Tancament de la pista de Santa Caterina.
Tancament de la pista de Santa Caterina.
Tancament de la pista de Santa Caterina.
Tancament de la pista de Santa Caterina.
Aclarida rodal
Aclarida rodal
Dipòsit d'aigua Roc Ferran
Dipòsit d'aigua Roc Ferran
Millor del ferm de la pista Transversal
Millor del ferm de la pista Transversal
Zona oberta a cala Pedrosa
Zona oberta a cala Pedrosa

17.06.2019

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per l'Ajuntament, que es mantindrà fins a mitjan setembre, durant el període de més alt risc. Estarà vigent fins que les condicions climatològiques ho permetin.

Amb aquesta mesura es vol reduir el risc d’inici d’un incendi forestal i garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc. La Brigada de Medi Ambient ha instal·lat 5 barreres mòbils i 4 fixes, més cartelleria informativa, als principals accessos al massís. Malgrat les restriccions de circulació, l'Ajuntament està expedint autoritzacions a persones o veïns que han d'accedir-hi per motius de residència o feina. Amb aquesta mesura s'activa la campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu, al nostre municipi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’any s’han desenvolupat diferents actuacions preventives i comunicatives, que es complementaran amb el desplegament del dispositiu de vigilància i el tancament de l’accés motoritzat a la muntanya. Conjuntament als recursos humans que es mobilitzaran (ADF, Agents Rurals i Bombers), cal afegir-hi les tasques de manteniment de les franges de protecció perimetrals i la neteja de camins i pistes forestals, així com les cremes controlades que s’han fet per tal de reduir la càrrega de combustible en sectors especialment crítics.

Pel que fa a les actuacions desenvolupades sobre el terreny, entre actuacions municipals, de les ADF i de la Generalitat, les més importants d’aquesta temporada han estat:
·    Millora de la pista transversal, des de Sobrestany fins a l’empalme de la pista de Montgó, així com del camí vell del mas Sech.
·    Millora de l’alzinar de l’entrada de la pista de la Duna.
·    Obertura de franges de protecció en totes les edificacions aïllades que es troben en sòl forestal.
·    Manteniment de franges de protecció en urbanitzacions i càmpings.
·    Línies de defensa al camí de la Casilla, camí de Palau i camí vell del mas Sech
·    Treballs d’aclarida de les masses de pi blanc al sector central de la muntanya
·    Estassades a tots els encreuaments de camins a muntanya, als aparcaments i als perímetres dels dipòsits i hidrants.
·    Creació i manteniment de 15 zones obertes a muntanya Gran.
·    Reunions de coordinació amb bombers i servei de boscos de la Generalitat.
·    Prioritzacions de camins amb Bombers.
·    Presentació de treballs realitzats a la jornada organitzada per ADF Montgrí.

09.08.2019

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, aquest dissabte, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània, marcarà simbòlicament el tret... (Llegir més)

13.08.2019

•    El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l’exposició... (Llegir més)

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va... (Llegir més)

02.08.2019

La llibretera Maria Teresa Calabús, el medievalista Joan Badia i l’associació Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí seran... (Llegir més)

23.07.2019

Cita imperdible del millor jazz de l'estiu a la Costa Brava, el Jazz Festival l'Estartit reunirà del 25 al 28 de juliol alguns dels grans noms... (Llegir més)

15.07.2019

La revista cultural transfronterera Culturae Magazine publica en el número 20, corresponent al tercer trimestre de 2019, un interessant article... (Llegir més)

22.07.2019

El parc de salut de l'Estartit, emplaçat a la urbanització Els Salats, ha acollit aquest matí la V Trobada d'usuaris dels parcs de salut de l'Alt... (Llegir més)

20.07.2019

L’alcalde de Torroella de Montgri Jordi Colomí; el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Roser Font, van assistir el... (Llegir més)

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues... (Llegir més)

16.07.2019

Una setantena de joves provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions, ompliran durant quatre dies... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis