Avisos

Tot a punt per a la campanya de prevenció activa dels incendis forestals

Avui s'ha fet efectiu el tancament de l'accés motoritzat al Montgrí, que serà efectiu fins a mitjan setembre

Tancament de la pista de Santa Caterina.
Tancament de la pista de Santa Caterina.
Tancament de la pista de Santa Caterina.
Tancament de la pista de Santa Caterina.
Aclarida rodal
Aclarida rodal
Dipòsit d'aigua Roc Ferran
Dipòsit d'aigua Roc Ferran
Millor del ferm de la pista Transversal
Millor del ferm de la pista Transversal
Zona oberta a cala Pedrosa
Zona oberta a cala Pedrosa

17.06.2019

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per l'Ajuntament, que es mantindrà fins a mitjan setembre, durant el període de més alt risc. Estarà vigent fins que les condicions climatològiques ho permetin.

Amb aquesta mesura es vol reduir el risc d’inici d’un incendi forestal i garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc. La Brigada de Medi Ambient ha instal·lat 5 barreres mòbils i 4 fixes, més cartelleria informativa, als principals accessos al massís. Malgrat les restriccions de circulació, l'Ajuntament està expedint autoritzacions a persones o veïns que han d'accedir-hi per motius de residència o feina. Amb aquesta mesura s'activa la campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu, al nostre municipi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’any s’han desenvolupat diferents actuacions preventives i comunicatives, que es complementaran amb el desplegament del dispositiu de vigilància i el tancament de l’accés motoritzat a la muntanya. Conjuntament als recursos humans que es mobilitzaran (ADF, Agents Rurals i Bombers), cal afegir-hi les tasques de manteniment de les franges de protecció perimetrals i la neteja de camins i pistes forestals, així com les cremes controlades que s’han fet per tal de reduir la càrrega de combustible en sectors especialment crítics.

Pel que fa a les actuacions desenvolupades sobre el terreny, entre actuacions municipals, de les ADF i de la Generalitat, les més importants d’aquesta temporada han estat:
·    Millora de la pista transversal, des de Sobrestany fins a l’empalme de la pista de Montgó, així com del camí vell del mas Sech.
·    Millora de l’alzinar de l’entrada de la pista de la Duna.
·    Obertura de franges de protecció en totes les edificacions aïllades que es troben en sòl forestal.
·    Manteniment de franges de protecció en urbanitzacions i càmpings.
·    Línies de defensa al camí de la Casilla, camí de Palau i camí vell del mas Sech
·    Treballs d’aclarida de les masses de pi blanc al sector central de la muntanya
·    Estassades a tots els encreuaments de camins a muntanya, als aparcaments i als perímetres dels dipòsits i hidrants.
·    Creació i manteniment de 15 zones obertes a muntanya Gran.
·    Reunions de coordinació amb bombers i servei de boscos de la Generalitat.
·    Prioritzacions de camins amb Bombers.
·    Presentació de treballs realitzats a la jornada organitzada per ADF Montgrí.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis