Avisos

Una trentena d’artistes i personalitats formen el cartell del gran concert SOS Costa Brava

L’acte reivindicatiu vol servir per recaptar fons i celebrar la mobilització: serà a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el proper dissabte 4 de maig

Presentació Concert SOS Costa Brava
Presentació Concert SOS Costa Brava
Pau Blanc
Pau Blanc

16.04.2019

Aquest matí s’ha presentat la major part del cartell del gran Concert SOS Costa Brava que vol servir per reivindicar la mobilització ciutadana i, a la vegada, recaptar fons per seguir lluitant per protegir la Costa Brava. I és que sota l’eslògan de «Ajuda’ns a protegir la costa que encara ens queda» s’hi desplega un cartell que compta amb prop d’una trentena d’artistes i personalitats públiques d’allò més diverses.

Propostes musicals com Pau Riba, Mazoni, Natxo Tarrés, Judit Neddermann, Toti Soler, Miquel Abras, Pep Poblet, la Cobla Bisbal Jove, Xavi Lloses, Rosa Pou, Cala Vento o l’Orchestra Fireluche, es mesclaran amb noms com Adrià Pujol, Àngels Bassas, Bruno Oro, Alba Florejachs, Joan Massotkleiner, Jordi Boixaderas o Joan Lluís Bozzo. Serà el proper dissabte 4 de maig a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí. La roda de premsa de presentació ha tingut lloc al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i ha comptat amb la presència de Jordi Colomí, primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Torroella; Sergi Nuss, portaveu de SOS Costa Brava; i Badreix Tarragó, productor del concert. L’acte també ha comptat amb una petita actuació de Pau Blanc, un dels artistes que configura el cartell del gran concert SOS Costa Brava.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Colomí, ha donat la benvinguda a les persones assistents i s’ha mostrat satisfet que Torroella de Montgrí pugui acollir el Gran concert SOS Costa Brava. «Quan es va decidir desclassificar i desurbanitzar la Pletera de Torroella hi havia qui deia que anàvem contra el progrés», ha explicat Colomí argumentant el seu suport a la causa.

Al seu torn, el portaveu de SOS Costa Brava, Sergi Nuss ha volgut deixar clar que no és fortuït ni gratuït que l’acte del 4 de maig es faci a Torroella de Montgrí: «La història del planejament urbanístic del municipi és un referent», ha argumentat. Nuss també ha explicat que el concert té una dobla finalitat: «Vol servir per celebrar la mobilització ciutadana a favor d’un territori millor i seguir conscienciant i, a la vegada, recaptar fons». El portaveu de la plataforma també s’ha referit a que cal seguir vetllant per preservar «el que ens queda de litoral», mentre avisava que a més dels llocs amenaçats, n’hi ha que podrien córrer perill en un futur.

El concert s’organitzarà en tres blocs i així ho ha explicat Badreix Tarragó, productor de l’esdeveniment i director de Hau! Produccions. «Serà una gran festa on hi intervindran membres de la plataforma, acompanyats de personalitzats diverses: viatjarem des de Tossa fins a Llançà, agafant la C-32 per veure de quina manera queda afectat tot el litoral de la Costa Brava», ha declarat. Així, hi haurà l’obertura que vol servir per explicar què és SOS Costa Brava; el primer i el segon bloc que explicaran els casos afectats; i la cloenda, per posar damunt la taula el model de territori que es vol. Badreix Tarragó, referint-se al cartell, també ha esmentat que «queden alguns serrells per tancar i avancem que hi haurà algunes sorpreses més».

Les entrades ja es poden adquirir a través del web de la plataforma SOS Costa Brava, amb butaca o sense, de 20 a 25 euros (amb el corresponent descompte a 15 euros per estudiants). Les persones que no hi puguin assistir podran adquirir entrades de fila zero per 20 euros per tal de poder aportar el seu granet de sorra a la causa. I és que tots els diners recaptats aniran destinats.

La plataforma SOS Costa Brava
Les organitzacions i plataformes sotasignants de la plataforma fan un crit d’alerta a la societat catalana, als ajuntaments del litoral gironí i al Govern de la Generalitat davant l’allau d’amenaces que planen sobre el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava. En els darrers mesos han despertat urbanitzacions a primera línia de mar amb plantejaments urbanístics obsolets i caducs. Des de la Plataforma SOS Costa Brava es considera que cal buscar l’estratègia per desclassificar aquests sectors de manera definitiva. Necessiten ajuda per fer front al que consideren «aberracions urbanístiques»: ja han recaptat més de 30.000 euros.

 

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis