Avisos

L'Ajuntament engega una pla per millorar la qualitat ambiental i estètica de l'arbrat de Torroella de Montgrí

Plaça Quintana i Combis
Plaça Quintana i Combis
Plaça Quintana i Combis
Plaça Quintana i Combis
Plaça Ernest Lluch
Plaça Ernest Lluch

04.01.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí iniciarà la setmana vinent una important actuació de millora de l'arbrat municipal, centrat en diferents punts de la via pública on presenta problemes d'adaptació, funcionalitat o deficiències. S'actuarà, per ordre cronològic, als Jardins John Lennon, plaça Ernest Lluch, avinguda Lluís Companys, Plaça Quintana i Combis i carrer del Roser. Es pretén incrementar la qualitat vegetativa de l'arbrat amb especies que s'adaptin millor a les condicions pel medi urbà i aprofitar la intervenció per donar més coherència estètica als sectors on s'actuarà. També es milloraran els escocells, que es cobriran amb marmolina rosada al mateix nivell de la via pública. D'aquesta manera es millora la seguretat dels vianants i s'evita el creixement de males herbes.

La intervenció comportarà la retirada d'aproximadament mig centenar d'unitats i la plantació d'una seixantena de noves. Els treballs estan coordinats per Medi Ambient i els executarà la brigada municipal. La intervenció s'allargarà un mes i s'ha programat per aquesta època de l'any ja que és el període més favorable per a la plantació d'arbrat.

Es tracta de l'actuació municipal en arbrat viari més important que es realitza al municipi en les darreres dues dècades. Les actuacions programades són les següents:

- Als Jardins John Lennon es retiraran 4 plataners i se substituiran per moreres, com ja hi ha a la resta de l'espai.
- A la plaça Ernest Lluch es retiraran les 5 mimoses (2 estan mortes), una espècie qualificada com a exòtica invasora. Se substituiran per lagestroèmies (arbre de júpiter), una espècie més adequada a aquesta zona d’alta circulació que, a més, aportarà color en el moment de floració..
- A l'avinguda Lluís Companys se substituiran les troanes que hi ha entre el carrer de Fàtima i el portal de Santa Caterina, per lagestroèmies.
- A la plaça Quintana i Combis es retiraran les 17 troanes que es van plantar l'any 1974, poc abans de la proclamació de Torroella de Montgrí com a Vila Pubilla de la Sardana l'any 1975. Aquests arbres han crescut molt poc, segurament per la mala qualitat del planter d'origen i del sòl, i han agafat vicis que en fan difícil la seva viabilitat. Se substituiran per 8 plataners, buscant la continuïtat entre la plaça i el passeig de can Quintana.
- Al carrer del Roser, a l'entorn del Guillem del Montgrí, se substituiran 19 troanes, que també presenten moltes deficiències i algunes estan totalment inclinades per l'efecte de la tramuntana. S'hi plantaran til·lers, arbres que estan donant bon resultats de creixement i d'adaptació. Aquests garantiran ombra els mesos de més calor i perdran la fulla a l’hivern, deixant passar el sol. També tenen una fusta més flexible i resistent als efectes de la tramuntana. en aquest sector, es retiraran les moreres, per facilitar els aparcaments de la part dreta del carrer.

L'Ajuntament també està estudiant una actuació de millora de l'arbrat al carrer del Ter Riu, on hi ha plantades 18 troanes, per donar continuïtat a la plaça Quintana i Combis i generar un entorn de qualitat que porti fins a la zona de l'Espai Ter, l'aparcament públic i el Ter

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis