L'Ajuntament trasplanta mig centenar d'oliveres al futur espai de benvinguda de visitants al Montgrí

16.03.2018

L'Ajuntament ha iniciat la translocació de mig centenar de grans oliveres a una parcel·la municipal de la ronda Pau Casals (on hi havia hagut els barracons de l’institut) que es condicionarà properament com a espai de benvinguda per als visitants que pugin al Montgrí i al castell des de Torroella.  La major part d'elles, més d'una trentena, provenen d'un camp inclòs dins l'àmbit d'ampliació de la zona esportiva municipal. L'operatiu de retirada, trasllat i plantació va a càrrec de la brigada municipal, que prèviament les havia podades.

Jordi Colomí, regidor de la Unitat Operativa de Manteniment (UOM), ha explicat que l'operatiu implica la mobilització de força recursos tècnics i humans, i un important treball de coordinació, però que malgrat la complexitat, s'estan desenvolupant de forma eficient. Aquestes oliveres es distribuiran en dues línies paral·leles a través del camp i serviran per delimitar la zona d'estacionament de vehicles. A banda de tenir una funció ornamental, faran ombra i també reforçaran la integració de l’espai amb el paisatge característic del Montgrí. Prèviament al trasllat de les oliveres, la brigada també havia desbrossat i aplanat el terreny.

La parcel·la ja s'havia convertit de manera espontània i no regulada en el lloc de trobada i d'estacionament per a les nombroses persones que inicien la ruta senderista des del nucli urbà. El futur nou espai de benvinguda permetrà l'accés a la visita en unes condicions més adequades i ordenades. A més, permetrà separar la zona de visitants, de l'espai d'aparcament dels veïns.

Properament es licitarà l’adequació de l’espai, que comptarà amb un ampli aparcament per uns 160 vehicles, una zona de descans i un petit espai d’interpretació amb cartelleria, senyalització i lavabos. Es farà una actuació de baix impacte paisatgístic, d'acord amb la consideració de la parcel·la, qualificada com a equipament públic amb vocació de transició del nucli urbà a l'espai natural.

El projecte, coordinat per l’Àrea de Destinació Turística, té un cost de licitació d'uns 67.000 euros i compta amb una subvenció de 42.000 euros de la Generalitat.

Valor turístic i mediambiental
La regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat, argumenta que la intervenció ve motivada per l’elevat nombre de persones que inicien des d’aquest punt la seva ruta cap al Montgrí i l’emblemàtic castell. Amb l’objectiu d’objectivar aquesta freqüentació i fer compatible la preservació dels espai naturals amb l’ús turístic i social del medi, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va realitzar l’any passat un recompte de visitants. Es va concloure que entre el 24 de juny i el 24 de setembre, un total de 30.594 persones van pujar a dalt del massís des del nucli urbà de Torroella, la qual cosa dóna una idea de la important afluència de visitants.

Des d’aquest punt d’acollida també es vol promoure la visita a la vila i així aportar valor als visitants que ara només s’aproximen a l'espai natural, i no són coneixedors del serveis i elements que poden trobar al nucli: restauració, comerç, cultura, oci, etc.

Pressupostos participatius
Aquest era un dels projectes que van passar a la fase final del pressupostos participatius de l'any passat. Va quedar en segona posició, després de la supressió de les barreres arquitectòniques a les voreres. No obstant això, l'Ajuntament el tirarà dins de la partida d'inversions aprovada per al 2018, atès que es considera una acció molt beneficiosa per a la promoció turística i per a la millora de l'entorn urbà.

28.03.2020

(28.03.20 - 16 h) Escolta el programa especial a Ràdio Montgrí sobre el Coronavirus, amb el regidor Josep Martinoy. Escolta el programa... (Llegir més)

29.03.2020

Malgrat la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí manté vigent la convocatòria dels Premis Literaris El Càlam, que es... (Llegir més)

27.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut 2.000 mascaretes provinents de dos lliuraments, d'un miler cadascun, realitzats per la comunitat... (Llegir més)

26.03.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí està treballant activament per garantir la protecció de la població i fer complir les mesures decretades... (Llegir més)

25.03.2020

(25.03.20 - 16 h) El proper divendres 27 de març es repartiran les targetes moneder que ha creat el Departament d'Educació per les famílies que... (Llegir més)

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per... (Llegir més)

21.03.2020

(21.03.20 - 12.30 h) El sector de l'alimentació és un dels serveis essencials i pot continuar la seva activitat extremant i seguint les mesures de... (Llegir més)

19.03.2020

Les obres d'emergència que està realitzant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí avancen a bon... (Llegir més)

16.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat flexibilitzar (ajornar o prorrogar) el pagament dels impostos i taxes municipals amb la finalitat de... (Llegir més)

19.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, després d'un llarg i complex procés judicial interposat l'any 2012 per la Delegación del Gobierno a... (Llegir més)

14.03.2020

(14.03.20 - 13.30 h) Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit volem fer públic el més sincer agraïment per les mostres... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 16.30 h) El Comité de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha reunit aquest matí de manera extraordinària per... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 14.45 h) Escolta el missatge institucional de l'Alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus Fa poques setmanes vam... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 11.30 h) Atenent a les recomanacions i mesures establertes arran de l'activació de la fase d'Emergència -1 del Pla de Protecció Civil... (Llegir més)

10.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha cedit quatre parcel·les de bosc de titularitat municipal del massís de Montgrí al projecte Life Biorgest,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis