Avisos

L'Ajuntament trasplanta mig centenar d'oliveres al futur espai de benvinguda de visitants al Montgrí

16.03.2018

L'Ajuntament ha iniciat la translocació de mig centenar de grans oliveres a una parcel·la municipal de la ronda Pau Casals (on hi havia hagut els barracons de l’institut) que es condicionarà properament com a espai de benvinguda per als visitants que pugin al Montgrí i al castell des de Torroella.  La major part d'elles, més d'una trentena, provenen d'un camp inclòs dins l'àmbit d'ampliació de la zona esportiva municipal. L'operatiu de retirada, trasllat i plantació va a càrrec de la brigada municipal, que prèviament les havia podades.

Jordi Colomí, regidor de la Unitat Operativa de Manteniment (UOM), ha explicat que l'operatiu implica la mobilització de força recursos tècnics i humans, i un important treball de coordinació, però que malgrat la complexitat, s'estan desenvolupant de forma eficient. Aquestes oliveres es distribuiran en dues línies paral·leles a través del camp i serviran per delimitar la zona d'estacionament de vehicles. A banda de tenir una funció ornamental, faran ombra i també reforçaran la integració de l’espai amb el paisatge característic del Montgrí. Prèviament al trasllat de les oliveres, la brigada també havia desbrossat i aplanat el terreny.

La parcel·la ja s'havia convertit de manera espontània i no regulada en el lloc de trobada i d'estacionament per a les nombroses persones que inicien la ruta senderista des del nucli urbà. El futur nou espai de benvinguda permetrà l'accés a la visita en unes condicions més adequades i ordenades. A més, permetrà separar la zona de visitants, de l'espai d'aparcament dels veïns.

Properament es licitarà l’adequació de l’espai, que comptarà amb un ampli aparcament per uns 160 vehicles, una zona de descans i un petit espai d’interpretació amb cartelleria, senyalització i lavabos. Es farà una actuació de baix impacte paisatgístic, d'acord amb la consideració de la parcel·la, qualificada com a equipament públic amb vocació de transició del nucli urbà a l'espai natural.

El projecte, coordinat per l’Àrea de Destinació Turística, té un cost de licitació d'uns 67.000 euros i compta amb una subvenció de 42.000 euros de la Generalitat.

Valor turístic i mediambiental
La regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat, argumenta que la intervenció ve motivada per l’elevat nombre de persones que inicien des d’aquest punt la seva ruta cap al Montgrí i l’emblemàtic castell. Amb l’objectiu d’objectivar aquesta freqüentació i fer compatible la preservació dels espai naturals amb l’ús turístic i social del medi, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va realitzar l’any passat un recompte de visitants. Es va concloure que entre el 24 de juny i el 24 de setembre, un total de 30.594 persones van pujar a dalt del massís des del nucli urbà de Torroella, la qual cosa dóna una idea de la important afluència de visitants.

Des d’aquest punt d’acollida també es vol promoure la visita a la vila i així aportar valor als visitants que ara només s’aproximen a l'espai natural, i no són coneixedors del serveis i elements que poden trobar al nucli: restauració, comerç, cultura, oci, etc.

Pressupostos participatius
Aquest era un dels projectes que van passar a la fase final del pressupostos participatius de l'any passat. Va quedar en segona posició, després de la supressió de les barreres arquitectòniques a les voreres. No obstant això, l'Ajuntament el tirarà dins de la partida d'inversions aprovada per al 2018, atès que es considera una acció molt beneficiosa per a la promoció turística i per a la millora de l'entorn urbà.

17.01.2020

Aquest diumenge arrenca al Cine Petit de Torroella de Montgrí (18 h) la XV Mostra de Teatre Amateur, una proposta promoguda i organitzada per... (Llegir més)

17.01.2020

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2020, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

16.01.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter ha presentat aquest matí la programació estable del primer semestre de 2020. En l’acte de presentació, celebrat al... (Llegir més)

16.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha adjudicat  la 2a fase de l'Espai Medes, el futur centre d'interpretació de l'àmbit marí del Parc... (Llegir més)

15.01.2020

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

15.01.2020

Els centres d’immersió que operen a les illes Medes han rebut un important guardó en el Salon International de la Plongée Sous-Marine, de Paris,... (Llegir més)

14.01.2020

El Ple de gener de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat tres mocions en les quals rebutja la inhabilitació del president Quim Torra, ... (Llegir més)

10.01.2020

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar ahir dijous 9 de gener la reducció del coeficient que aplica a l’Impost de... (Llegir més)

03.01.2020

A Torroella de Montgrí i a l'Estartit ja ho tenim tot a punt per rebre els tres Reis Mags aquest diumenge 5 de gener. Ho farem amb dues celebracions... (Llegir més)

23.12.2019

El Museu de la Mediterrània participa a la campanya de Nadal als Museus de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines, amb un ampli ventall... (Llegir més)

20.12.2019

Montgrí Comerç ha preparat enguany un intens programa d'activitats amb motiu de les festes nadalenques. Una de les accions més destacades, com ve... (Llegir més)

19.12.2019

Els pescadors de l'Escala i Torroella de Montgrí han salvat més d'un milió i mig d'ous de sèpies i calamars en quatre anys dins del projecte... (Llegir més)

13.12.2019

L’Espai Ter presenta la nova programació pel primer semestre del 2020. Es manté un alt nivell en la proposta teatral amb obres com, Rita, La dona... (Llegir més)

11.12.2019

Benvolguts  veïns/es, Us informem que, a causa de les festes nadalenques, el servei de recollida d’escombraries urbanes canviarà d’horari... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis