Avisos

L'Ajuntament trasplanta mig centenar d'oliveres al futur espai de benvinguda de visitants al Montgrí

16.03.2018

L'Ajuntament ha iniciat la translocació de mig centenar de grans oliveres a una parcel·la municipal de la ronda Pau Casals (on hi havia hagut els barracons de l’institut) que es condicionarà properament com a espai de benvinguda per als visitants que pugin al Montgrí i al castell des de Torroella.  La major part d'elles, més d'una trentena, provenen d'un camp inclòs dins l'àmbit d'ampliació de la zona esportiva municipal. L'operatiu de retirada, trasllat i plantació va a càrrec de la brigada municipal, que prèviament les havia podades.

Jordi Colomí, regidor de la Unitat Operativa de Manteniment (UOM), ha explicat que l'operatiu implica la mobilització de força recursos tècnics i humans, i un important treball de coordinació, però que malgrat la complexitat, s'estan desenvolupant de forma eficient. Aquestes oliveres es distribuiran en dues línies paral·leles a través del camp i serviran per delimitar la zona d'estacionament de vehicles. A banda de tenir una funció ornamental, faran ombra i també reforçaran la integració de l’espai amb el paisatge característic del Montgrí. Prèviament al trasllat de les oliveres, la brigada també havia desbrossat i aplanat el terreny.

La parcel·la ja s'havia convertit de manera espontània i no regulada en el lloc de trobada i d'estacionament per a les nombroses persones que inicien la ruta senderista des del nucli urbà. El futur nou espai de benvinguda permetrà l'accés a la visita en unes condicions més adequades i ordenades. A més, permetrà separar la zona de visitants, de l'espai d'aparcament dels veïns.

Properament es licitarà l’adequació de l’espai, que comptarà amb un ampli aparcament per uns 160 vehicles, una zona de descans i un petit espai d’interpretació amb cartelleria, senyalització i lavabos. Es farà una actuació de baix impacte paisatgístic, d'acord amb la consideració de la parcel·la, qualificada com a equipament públic amb vocació de transició del nucli urbà a l'espai natural.

El projecte, coordinat per l’Àrea de Destinació Turística, té un cost de licitació d'uns 67.000 euros i compta amb una subvenció de 42.000 euros de la Generalitat.

Valor turístic i mediambiental
La regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat, argumenta que la intervenció ve motivada per l’elevat nombre de persones que inicien des d’aquest punt la seva ruta cap al Montgrí i l’emblemàtic castell. Amb l’objectiu d’objectivar aquesta freqüentació i fer compatible la preservació dels espai naturals amb l’ús turístic i social del medi, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va realitzar l’any passat un recompte de visitants. Es va concloure que entre el 24 de juny i el 24 de setembre, un total de 30.594 persones van pujar a dalt del massís des del nucli urbà de Torroella, la qual cosa dóna una idea de la important afluència de visitants.

Des d’aquest punt d’acollida també es vol promoure la visita a la vila i així aportar valor als visitants que ara només s’aproximen a l'espai natural, i no són coneixedors del serveis i elements que poden trobar al nucli: restauració, comerç, cultura, oci, etc.

Pressupostos participatius
Aquest era un dels projectes que van passar a la fase final del pressupostos participatius de l'any passat. Va quedar en segona posició, després de la supressió de les barreres arquitectòniques a les voreres. No obstant això, l'Ajuntament el tirarà dins de la partida d'inversions aprovada per al 2018, atès que es considera una acció molt beneficiosa per a la promoció turística i per a la millora de l'entorn urbà.

13.09.2019

Benvolguts veïns, Els informem que a partir del 16 de setembre de 2019, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

13.09.2019

L’Ajuntament de Torroella de Torroella de Montgrí ha finalitzat les obres d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per autoconsum a la... (Llegir més)

10.09.2019

Des de fa uns dies, la Policia Local de Torroella de Montgrí ha incorporat un nou cotxe patrulla del model Seat Ateca, adquirit amb la modalitat de... (Llegir més)

06.09.2019

La cerimònia d’entrega dels guardons ha tingut lloc aquest divendres 6 de setembre, durant el 14è Fòrum Global d’Assentaments Urbans, celebrat... (Llegir més)

13.08.2019

•    El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l’exposició... (Llegir més)

09.08.2019

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, aquest dissabte, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània, marcarà simbòlicament el tret... (Llegir més)

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va... (Llegir més)

02.08.2019

La llibretera Maria Teresa Calabús, el medievalista Joan Badia i l’associació Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí seran... (Llegir més)

23.07.2019

Cita imperdible del millor jazz de l'estiu a la Costa Brava, el Jazz Festival l'Estartit reunirà del 25 al 28 de juliol alguns dels grans noms... (Llegir més)

15.07.2019

La revista cultural transfronterera Culturae Magazine publica en el número 20, corresponent al tercer trimestre de 2019, un interessant article... (Llegir més)

22.07.2019

El parc de salut de l'Estartit, emplaçat a la urbanització Els Salats, ha acollit aquest matí la V Trobada d'usuaris dels parcs de salut de l'Alt... (Llegir més)

20.07.2019

L’alcalde de Torroella de Montgri Jordi Colomí; el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Roser Font, van assistir el... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis