Avisos

L'Ajuntament obté el Premi Medi Ambient CILMA 2017 pel Life Pletera

D'esquerra a dreta: Sergir Mir, president del CILMA; Àgata Colomer, directora executiva del Life Pletera; Sandra Bartomeus, regidora de Medi Ambient; Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí i Marc Marí, cap dels serveis de Medi Ambient de la Dip
D'esquerra a dreta: Sergir Mir, president del CILMA; Àgata Colomer, directora executiva del Life Pletera; Sandra Bartomeus, regidora de Medi Ambient; Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí i Marc Marí, cap dels serveis de Medi Ambient de la Dip

20.09.2017

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obtingut el Premi Medi Ambient CILMA 2017 pel projecte Life Pletera, de desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera. El lliurament del diploma acreditatiu es va formalitzar el divendres 7 de setembre en el marc de l’Assemblea General del CILMA, que es va celebrar a l'Auditori del Museu de la Mediterrània. El guardó, lliurat per Sergi Mir, president del CILMA, va ser recollit per l'alcalde, Josep Maria Rufí, i la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus.

El Premi Medi Ambient CILMA té com a objectiu reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va tenir en compte diferents criteris per valorar les propostes: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació.

Enguany s’hi van presentar 8 actuacions, cinc de les quals van ser nominades pel jurat. Cadascuna d'elles va ser premiada amb l’elaboració i difusió d’un vídeo, a partir del qual es va activar un procés de votació popular en línia durant 1 mes, entre el 15 de juny i el 15 de juliol. El Life Pletera va ser la proposta que va obtenir més vots.

Els ajuntaments nominats han estat guardonats també amb una invitació per a una visita tècnica a Freiburg (Alemanya) per al mes d’octubre. En aquesta ciutat,  referent europeu pel que fa a la gestió ambiental, els premiats podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.

Les actuacions nominades d’enguany han estat: en la categoria “Augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica i implementar energies renovables”, l’Ajuntament de Navata amb la “Instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa tèrmica”; i l’Ajuntament d’Arbúcies amb l’actuació “Construcció d’una xarxa de calor de biomassa per cobrir les necessitats tèrmiques de diversos edificis públics i desplegament d’un projecte forestal del sector primari local”. En la categoria “Prevenir els residus i fomentar la economia circular” l’Ajuntament de Navata, amb “Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta”. En la categoria d”Estalviar i millorar la qualitat de l’aigua”, l’Ajuntament de Bescanó, amb la “Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua per al municipi de Bescanó partint del projecte LIFE Miniaqua”.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis