Avisos

Distingeixen l'Ajuntament pels 10 anys del sistema de gestió ambiental a les platges de l'Estartit

18.11.2016

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha estat distingit pels 10 anys d'implementació ininterrompuda del sistema voluntari de gestió ambiental europeu EMAS a la platja Gran de l'Estartit. El reconeixement ha estat concedit pel Club EMAS Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, que des de fa 8 anys organitzen uns premis amb l'objectiu de premiar l'esforç realitzat per organitzacions, empreses i institucions en la implantació d'aquest sistema de gestió. També volen ser un estímul per a la millora del sistema, una oportunitat per a la innovació, tant en la gestió com en la comunicació, i per veure reconegudes les accions dutes en terme en el marc de la gestió ambiental de les organitzacions EMAS.

L'acte de lliurament dels guardons d'enguany es va celebrar dimecres la Palau de Pedralbes, de Barcelona i va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, el premi va ser recollit per la regidora de Gestió Costanera i Platges, Sílvia Comas, i per la tècnica de Gestió Mediambiental, Lina Adan.

L’any 2006 l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va fer una aposta cap a la qualitat i el respecte al medi ambient en l’àmbit de la platja. Per aquest motiu es va dissenyar un sistema de gestió de qualitat i medi ambient seguint les línies de les normatives ISO 9001, ISO 14001 i EMAS. Aquest sistema ha anat creixent amb els anys i s’han incorporat altres normatives seguint el disseny base inicial.

Què és l’EMAS?

L’EMAS és una eina voluntària de gestió ambiental per a empreses i altres organitzacions que els permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Aquest comportament és auditat de forma externa i el registre l’emet, en nom de la Unió Europea, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, organisme competent a Catalunya.

El Club EMAS és una associació privada, sense ànim de lucre, formada per empreses i altres organitzacions de diferents sectors i dimensions que tenen en comú la voluntat de millora ambiental, materialitzada amb la participació en el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS), l’abast del qual inclou, com a mínim, un centre ubicat a Catalunya.

A Europa existeixen més de 4.000 organitzacions registrades EMAS, de les quals unes 300 es troben a Catalunya, xifra que suposa més d’una quarta part del total de registres EMAS de l’Estat espanyol. El Club EMAS, que es va crear l’any 2006, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, va constituir una iniciativa pionera a la Unió Europea. Les empreses i organitzacions que formen part d’aquesta organització es caracteritzen per l’esforç voluntari en defensa del medi ambient més enllà del compliment de la legislació ambiental. Des del seu inici, l’associació ha col·laborat amb la Direcció General de Qualitat Ambiental per  difondre els avantatges dels sistemes de gestió ambientals com a eines de gestió empresarial que cerquen l’optimització dels recursos energètics, la reducció en l’ús de l’aigua i la minimització de residus i d’emissions contaminants.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis