Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal és el servei que gestiona, conserva i difon la documentació de l'Ajuntament. Així mateix, custodia altres fons que hi han estat dipositats.

L'arxiu guarda la documentació generada per l'Ajuntament des del segle XVII; la del Jutjat de Pau i del Registre Civil de Torroella de Montgrí, des de mitjan segle XIX fins al 1950, i com una col·lecció de pergamins medievals (el més antic és de l'any 1265) i d'època moderna. També custodia una sèrie de documents d’altres organismes i uns fons patrimonials i d’associacions.

L’any 1983, s’institueix l’Arxiu Històric com una de les branques que formen l’antic Museu del Montgrí i del Baix Ter, Centre d’Estudis i Arxiu. En constituir-se, el 2003, el Museu de la Mediterrània, l’arxiu passa a ser una àrea independent (ja com a Arxiu Municipal), tot i que fins a l’any 2011 la documentació encara es troba en una de les sales de l’edifici de can Quintana. Finalment, aquell any s’inaugura una nova instal·lació a can Mach, on es diposita tota la documentació que es trobava dispersa per diferents equipaments municipals.

La documentació que es pot consultar (amb les excepcions marcades per les restriccions legals) és tota aquella que ja ha estat classificada i ordenada. A grosso modo, és la generada per les diferents àrees municipals fins al darrer terç del segle XX o fins a l’inici del XXI, en algun cas.

Documents
Notícies Relacionades
25.05.2021

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat, per unanimitat, la creació de la Comissió del Nomenclàtor municipal i el reglament que... (Llegir més)

25.10.2018

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí està completant la digitalització dels llibres d'actes del Ple des del 1648 fins a l'actualitat. En una... (Llegir més)

10.05.2018

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts ha cedit a l’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí, en règim de comodat, el seu fons documental... (Llegir més)

Ha col·laborat, com a municipi pilot, amb el Consell Comarcal i el grup d’arxivers del Baix Empordà, en el desenvolupament d’un programari de... (Llegir més)

(28.04.16) L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha estrenat recentment la nova sala de consultes, un espai adequat a la segona planta de... (Llegir més)

(22.03.13) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet una pas important cap a la implementació de l'administració electrònica i ha posat en... (Llegir més)

Responsable tècnic
Sr. Enric Torrent i Bagudà
Responsable polític
Sra. Natàlia Navarro i Sastre
Dades de contacte
Adreça
C/ de l'Hospital, 18 (Can Mach)-17257-Torroella de Montgrí
Horari
De 9 a 14 h, de dilluns a divendres
eventis