Avisos

Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal és el servei que gestiona, conserva i difon la documentació de l'Ajuntament. Així mateix, custodia altres fons que hi han estat dipositats.

L'arxiu guarda la documentació generada per l'Ajuntament des del segle XVII; la del Jutjat de Pau i del Registre Civil de Torroella de Montgrí, des de mitjan segle XIX fins al 1950, i com una col·lecció de pergamins medievals (el més antic és de l'any 1265) i d'època moderna. També custodia una sèrie de documents d’altres organismes i uns fons patrimonials i d’associacions.

L’any 1983, s’institueix l’Arxiu Històric com una de les branques que formen l’antic Museu del Montgrí i del Baix Ter, Centre d’Estudis i Arxiu. En constituir-se, el 2003, el Museu de la Mediterrània, l’arxiu passa a ser una àrea independent (ja com a Arxiu Municipal), tot i que fins a l’any 2011 la documentació encara es troba en una de les sales de l’edifici de can Quintana. Finalment, aquell any s’inaugura una nova instal·lació a can Mach, on es diposita tota la documentació que es trobava dispersa per diferents equipaments municipals.

La documentació que es pot consultar (amb les excepcions marcades per les restriccions legals) és tota aquella que ja ha estat classificada i ordenada. A grosso modo, és la generada per les diferents àrees municipals fins al darrer terç del segle XX o fins a l’inici del XXI, en algun cas.

Documents

Notícies Relacionades

L'Arxiu Municipal custodiarà i divulgarà el fons documental de la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

10.05.2018

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts ha cedit a l’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí, en règim de comodat, el seu fons documental... (Llegir més)

L’Ajuntament tindrà totalment implantada l’administració electrònica el mes de novembre

Ha col·laborat, com a municipi pilot, amb el Consell Comarcal i el grup d’arxivers del Baix Empordà, en el desenvolupament d’un programari de... (Llegir més)

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí estrena sala de consulta

(28.04.16) L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha estrenat recentment la nova sala de consultes, un espai adequat a la segona planta de... (Llegir més)

L'Ajuntament avança en la implementació de l'administració electrònica

(22.03.13) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet una pas important cap a la implementació de l'administració electrònica i ha posat en... (Llegir més)

L'edifici de serveis i arxiu municipal opta als Premis d'Arquitectura de Girona

(03.04.12) L'edifici de serveis i arxiu municipal de Torroella de Montgrí ha estat una de les obres seleccionades pels premis d'Arquitectura de les... (Llegir més)

S'inicia el trasllat de la documentació al nou Arxiu Municipal

(07.09.11) Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de trasllat de la documentació al nou edifici de l'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

Responsable tècnic

Enric Torrent Bagudà

Responsable polític

Anna Maria Mercader i Sais

Dades de contacte

Adreça

C/ de l'Hospital, 18 (Can Mach)-17257-Torroella de Montgrí

Horari

De 9 a 14 h, de dilluns a divendres
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis