Avisos

Agermanaments

Torroella de Montgrí està agermanada amb dues poblacions, una a la Catalunya Nord, Torrelles de la Salanca, i l’altra a Nicaragua, San Juan del Sur. Ambdós agermanaments es van iniciar a la dècada del 1980 en contextos diferents.

Torrelles de la Salanca
Pel que fa a l’agermanament amb Torrelles, els primers contactes es van realitzar l’any 1989, amb unes visites de representants d’aquesta població a Torroella i de torroellencs a Torrelles. Els actes oficials es van dur a terme el 2 d’agost, a Torrelles, i el 25 d’agost, a Torroella, amb signatura del protocol per part dels dos alcaldes, Albert Bou i Louis Carles. Des de llavors es va “institucionalitzar” una festa anual de l’agermanament i l’organització de diverses activitats culturals conjuntes que s’han anat materialitzant al llarg dels anys a través de plans d’intercanvi anuals.
Torrelles de la Salanca

San Juan del Sur
En relació amb San Juan del Sur, el 8 de maig de 1988 es va concretar l’agermanament amb la firma del protocol per part de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Albert Bou, i del cònsol Moisés Arana, poc després de les anomenades Diades per Nicaragua, jornades que es van organitzar a casa nostra per conèixer la situació d’aquest país centreamericà que tot just començava a alliberar-se del jou d’una forta dictadura que va desembocar en guerra civil. Va ser al novembre de 1993 que una comissió formada per representants municipals i membres de la Comissió de Solidaritat Nord-Sud va visitar San Juan del Sur per firmar definitivament l’acta d’agermanament entre els dos alcaldes, Josep Ferrer i César Guadamuz.
San Juan del Sur

Notícies Relacionades
04.06.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va participar ahir en unes jornades de treball sobre la certificació Bandera Blava a França, que es va... (Llegir més)

16.05.2019

Alumnes de 9 a 11 anys de l’escola Jules Verne de Torrelles de la Salanca han visitat Torroella de Montgrí com a activitat d’intercanvi dins el... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis