Avisos

Torroella de Montgrí dedica un espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme

S’inaugura aquest dijous 20 de juny a les 19 h

El pont del Ter de Torroella de Montgrí destruït durant la Guerra Civil
El pont del Ter de Torroella de Montgrí destruït durant la Guerra Civil
Inauguració de la reconstrucció del pont de Torroella de Montgtrí
Inauguració de la reconstrucció del pont de Torroella de Montgtrí

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella de Montgrí. Estarà emplaçat al final passeig Vicenç Bou (al costat del giratori amb la C-31 i el Passeig de Catalunya). S’ha promogut des de l’Ajuntament amb l’objectiu de recordar i homenatjar, de manera permanent, els centenars de persones que van patir directament les conseqüències de l’odi i la intolerància, mentre defensaven els valors, la dignitat i les llibertats democràtiques amb l’esperança de construir un país i un món millors.

L’espai tindrà un monòlit, on hi haurà una placa institucional, i un tòtem elaborat amb la nova imatge del projecte de senyalització patrimonial i cultural del la vila, amb un text més ampli que contextualitza aquell període i la seva afectació a Torroella de Montgrí. L’espai, que s'ha condicionat per tal que sigui lloc de repòs, també disposarà de dos bancs i un nou enjardinament.

Inauguració

L’espai s’inaugura aquest dijous 20 de juny a les 19 h. L’acte està obert a tothom. Hi haurà parlaments institucionals i d’algun familiar de persones que van patir directament la repressió. L’acte també comptarà amb acompanyament musical per part de l’Escola de Música de Torroella de Montgrí.

Mentre es porti a terme l’acte, es tancarà la circulació de vehicles del passeig Vicenç Bou.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis