Avisos

Montgrí Aigua realitza treballs d'impermeabilització del Dipòsit Torroella per eliminar fuites

29.05.2024

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els treballs van començar fa tres mesos degut a l’aparició de fuites uns 20 metres més avall del dipòsit. Després de diverses cales sobre el terrenys i proves es va detectar que l’aigua provenia del vas dret del dipòsit. Finalment es va decidir buidar-lo i segellar les esquerdes per posar fi a aquesta deficiència estructural i garantir el màxim estalvi d’aigua. L’actuació s’emmarca en els treballs de millora de la xarxa que impulsa l’Ajuntament a través de Montgrí Aigua per tal de reduir fuites.

Els treballs han consistit en la retirada dels antics materials de segellat d’una sèrie d’esquerdes que al llarg del temps s’havien anat deteriorant i perdent les seves propietats elàstiques i de segellat. S’han substituït per materials elàstics de qualitat ja testats a la planta potabilitzadora i amb resultats molt satisfactoris.

A posteriori, s’ha portat a terme una neteja i desinfecció del dipòsit, amb la corresponent analítica que pertoca per normativa, abans de la seva posada en servei, que es va fer efectiva fa uns dies.

Des de Montgrí Aigua s’anirà fent el seguiment de localització de fuites en aquest sector i es valorarà si cal realitzar el mateix tipus d’actuació al vas esquerre del dipòsit.

Pla de millora de la xarxa

Davant l’Estat d’Alerta per sequera en que ens trobem, l’Ajuntament de Torroella i Montgrí Aigua continua realitzant actuacions relacionades amb l’estalvi d’aigua. Ha elaborat una Projecte de millora i renovació de la xarxa de subministrament que preveu una inversió total de 391.000 euros, dels quals 188.996,62 estan subvencionats per l'ACA. Té com a objectiu portar a terme actuacions per reduir el cabal subministrat en i millorar-ne el seu rendiment reduint les pèrdues. S'han definit un total de 25 actuacions de diferent tipologia:

- Renovació d’elements de la xarxa de distribució (canonades, vàlvules, escomeses,...)
- Instal·lació de mecanismes automàtics de regulació de la pressió de la xarxa.
- Millores en la sectorització del sistema.

L’alcalde, Jordi Colomí, assegura que «des de l’Ajuntament i Montgrí Aigua ens hem proposat  assolir el nivell més elevat d’eficiència possible de la xarxa d’aigua, estiguem o no estiguem en situació d’alerta. Des que l’Ajuntament va municipalitzar el servei, el gener de 2023, la reducció de fuites i la millora de la xarxa i dels elements de control ha esdevingut una prioritat que ja està començant a donar els seus fruits. Durant aquests mesos s’han dut a terme treballs de millora de la xarxa que, conjuntament amb l’esforç ciutadà, han aconseguit reduir de manera significativa el consum.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis