Avisos

Els centres escolars de Torroella i l'Estartit, plenament implicats amb la recollida d'oli usat

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la campanya municipal de sensibilització ciutadana «Ara li toca a l'oli: a l’aigüera, ni un gota d'oli». La recollida es va fer entre els mesos de gener i juny de 2023 i els resultats van ser els següents: Escola Portitxol de l'Estartit (81,5 l), Escola Guillem de Montgrí (75,5 l), escola bressol El Petit Montgrí (18 l) i escola bressol Mar i Cel (11,5 l). Aquests litres representen el 9,66 % del total recollit durant la campanya a tot el municipi.

Per tal de fomentar la participació activament, es va proposar a cada centre escolar participar en un ralli virtual on cada cotxe representava una escola, i l’avançament dels vehicles depenia dels litres recollits per cada centre.

Les escoles disposen d'un contenidor on l'alumnat i les famílies poden dipositar les ampolles de plàstic i bricks de cartró amb l'oli per reciclar. Per afavorir-ne l'abocament, es va repartir entre l'alumnat un total de 635 embuts per fer la recollida a casa. Estan especialment dissenyats per encaixar a les ampolles de plàstic buides i facilitar la tasca de reciclar l'oli de cuina.

D'altra banda, durant el curs es van fer diverses xerrades a les escoles Guillem de Montgrí i Portitxol i conte infantil per a l'alumnat i les famílies bressol El Petit Montgrí i Mar i Cel.

Les accions de la campanya per a la recollida de l’oli de cuina, també conegut com oli vegetal o domèstic, estan emmarcades en les polítiques de gestió de residus i normativa vigent de la Llei 7/2022, de 8 d´abril, de residus  sòls contaminants per l´economia circular. es tracta d'un residu altament contaminant si es llança a l'aigüera, però en canvi, és fàcilment valoritzable si es tracta adequadament.

Llançar l'oli a l'aigüera comporta un greu impacte natural sobre l’entorn i fa que la depuració de les aigües sigui molt costosa.  A més, si no es fa una depuració total de l'oli, al tornar al medi ambient, aquest contamina els rius, el mar i els aqüífers, interferint en la vida natural i degradant l'entorn. L'oli també ocasiona problemes en les canonades obstruint-les i generant males olors.

Aquesta setmana, els dies 21 i 22, l'alumnat de l'Escola Portitxol ha participat en dues sessions al Cinema Montgrí com a premi per haver estat el centre amb la ratio de litres per alumnes més elevada: Portitxol (0,34 ), Mar i Cel (0,32), Petit Montgrí (0,18) i Guillem de Montgrí (0,14).

Per bé que la campanya de sensibilització es va finalitzar l'estiu passat, durant aquest curs els centres continuen recollint oli usat.

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua avançant en el camí cap a la transició energètica i en el desplegament del pla de renovació de... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort de l'empresari  Martí Alaball i Paguina, Medalla del Montgrí 1987, i vol... (Llegir més)

04.06.2024

(07.06.24) Actualització: El proper dilluns 11 de juny de 2024 es realitzaran els treballs de pintura del ferm de l'aparcament del Centre d'Atenció... (Llegir més)

03.06.2024

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos a les escoles bressol municipals, de... (Llegir més)

29.05.2024

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis