Avisos

El Consell Municipal d'Infants distribuirà 1.000 airejadors per reduïr el consum domèstic d'aigua

Airejadors
Airejadors

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a la ciutadania del municipi a reduir el consum d’aigua. A Torroella, la distribució es farà durant el dilluns 27 de maig de 10 a 12 h a la Plaça Pere Rigau, durant el mercat setmanal. A l’Estartit, el repartiment es farà entre les famílies de l’Escola Portitxol.

El punt de repartiment d’airejadors al mercat setmanal serà atès pels propis membres del Consell Municipal d’Infants, que també faran sensibilització de la necessitat d’estalviar aigua.  

Entre les aixetes del lavabo, la dutxa i les cisternes de vàter gastem aproximadament un 70% de l’aigua de casa. Això vol dir que utilitzant mecanismes d’estalvi al lavabo podem estalviar bona part del consum domèstic.

Un òrgan de participació ciutadana que comença a caminar

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgrí i l’Estartit és un òrgan de participació ciutadana, impulsat recentment per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit, amb alumnat de 5è i 6è de primària dels centres escolars del municipi. Cada any, el consell treballa de manera transversal alguna temàtica que els seus membres decideixen i l’Ajuntament ofereix un pressupost de 10.000 € per tal de poder fer accions sobre el tema.  

Enguany el plenari del Consell Municipal d’Infants va decidir que la sequera seria el projecte en el qual treballarien. En aquest sentit, s’han comprat 1.000 airejadors que permeten reduir el consum a 8 litres/min, amb una pressió de 3 bars. També s’estan fent gestions amb els centres educatius per canviar algunes de les fonts i aixetes dels patis, que actualment funcionen amb un sistema de pressió, per canviar-los a un sistema electrònic que només funciona quan hi ha les mans properes.

Campanyes de sensibilització per estalviar aigua

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i Montgrí Aigua ha realitzat vàries campanyes de conscienciació ciutadana de la necessitat d’estalviar aigua.

La campanya “Gota a gota, s’esgota” va adreçada a la població del municipi i de segona residència, i la campanya “Take memories, not water” està adreçada al sector turístic.

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua avançant en el camí cap a la transició energètica i en el desplegament del pla de renovació de... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort de l'empresari  Martí Alaball i Paguina, Medalla del Montgrí 1987, i vol... (Llegir més)

04.06.2024

(07.06.24) Actualització: El proper dilluns 11 de juny de 2024 es realitzaran els treballs de pintura del ferm de l'aparcament del Centre d'Atenció... (Llegir més)

03.06.2024

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos a les escoles bressol municipals, de... (Llegir més)

29.05.2024

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis