Avisos

L’Oficina de Turisme de l’Estartit supera l’auditoria que l’acredita com a membre de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

L’equipament rep el certificat d’adhesió coincidint amb la Setmana del Parc Natural i el Forum CETS del 27 de maig

Oficina de Turisme de l'Estartit en una de les activitats que organitza
Oficina de Turisme de l'Estartit en una de les activitats que organitza
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit

22.05.2024

L'Oficina de Turisme de l'Estartit ha passat favorablement l'auditoria per ser inclosa dins la Carta Europea de Turisme Sostenible superant els seus diferents indicadors de forma solvent. Coincidint amb la Setmana del parc natural i el Forum CETS que es celebra aquest 23 de maig a Pals, rep el certificat que l'acredita de forma oficial.

El passat mes de febrer una visita de verificació va avaluar els diferents espais de l'Oficina de Turisme de l'Estartit per comprovar si complia amb els requisits per ser membre CETS. En la visita es va constatar que l'equipament respira parc natural amb vinils de paisatges del parc, espais i informació específica sobre la zona i un tòtem amb el mapa i informació de l'espai natural. A més el personal que atén els i les visitants compta amb formació específica per difondre els valors del parc.

Pel que fa al medi ambient, la visita va constatar que s'estableixen mecanismes per controlar els residus, consums d'aigua i energia com papereres de reciclatge o una font d'aigua filtrada, entre d'altres.

Full de ruta pels anys vinents

Més enllà del compliment actual dels requeriments per ser membre CETS des de l'Oficina de Turisme també s'ha presentat un full de ruta per als anys vinents per millorar la seva oferta i connexió amb l'espai natural, i per donar suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni.

Entre les mesures hi ha l'organització d'activitats per donar a conèixer els valors del parc en cooperació amb altres municipis, fomentar la mobilitat sostenible a través dels carrils bici o organitzar trobades professionals sobre diferents aspectes en col·laboració amb altres oficines de turisme de l'àmbit del parc, entre altres accions.

El PN Montgrí, Illes Medes Baix Ter és membre CETS des del 2016

La Carta Europea de Turisme Sostenible és una iniciativa d'Europarc, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l'entitat gestora que concedeix l'adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. La CETS orienta la gestió dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.

El PN del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és membre CETS des del 2016 i té  36 empreses i organismes acreditats amb el segell. Aquest es concedeix per un període de tres anys renovable si se superen les auditories corresponents.

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua avançant en el camí cap a la transició energètica i en el desplegament del pla de renovació de... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort de l'empresari  Martí Alaball i Paguina, Medalla del Montgrí 1987, i vol... (Llegir més)

04.06.2024

(07.06.24) Actualització: El proper dilluns 11 de juny de 2024 es realitzaran els treballs de pintura del ferm de l'aparcament del Centre d'Atenció... (Llegir més)

03.06.2024

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos a les escoles bressol municipals, de... (Llegir més)

29.05.2024

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis