Avisos

L’Oficina de Turisme de l’Estartit supera l’auditoria que l’acredita com a membre de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

L’equipament rep el certificat d’adhesió coincidint amb la Setmana del Parc Natural i el Forum CETS del 27 de maig

Oficina de Turisme de l'Estartit en una de les activitats que organitza
Oficina de Turisme de l'Estartit en una de les activitats que organitza
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit

22.05.2024

L'Oficina de Turisme de l'Estartit ha passat favorablement l'auditoria per ser inclosa dins la Carta Europea de Turisme Sostenible superant els seus diferents indicadors de forma solvent. Coincidint amb la Setmana del parc natural i el Forum CETS que es celebra aquest 23 de maig a Pals, rep el certificat que l'acredita de forma oficial.

El passat mes de febrer una visita de verificació va avaluar els diferents espais de l'Oficina de Turisme de l'Estartit per comprovar si complia amb els requisits per ser membre CETS. En la visita es va constatar que l'equipament respira parc natural amb vinils de paisatges del parc, espais i informació específica sobre la zona i un tòtem amb el mapa i informació de l'espai natural. A més el personal que atén els i les visitants compta amb formació específica per difondre els valors del parc.

Pel que fa al medi ambient, la visita va constatar que s'estableixen mecanismes per controlar els residus, consums d'aigua i energia com papereres de reciclatge o una font d'aigua filtrada, entre d'altres.

Full de ruta pels anys vinents

Més enllà del compliment actual dels requeriments per ser membre CETS des de l'Oficina de Turisme també s'ha presentat un full de ruta per als anys vinents per millorar la seva oferta i connexió amb l'espai natural, i per donar suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni.

Entre les mesures hi ha l'organització d'activitats per donar a conèixer els valors del parc en cooperació amb altres municipis, fomentar la mobilitat sostenible a través dels carrils bici o organitzar trobades professionals sobre diferents aspectes en col·laboració amb altres oficines de turisme de l'àmbit del parc, entre altres accions.

El PN Montgrí, Illes Medes Baix Ter és membre CETS des del 2016

La Carta Europea de Turisme Sostenible és una iniciativa d'Europarc, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l'entitat gestora que concedeix l'adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. La CETS orienta la gestió dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.

El PN del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és membre CETS des del 2016 i té  36 empreses i organismes acreditats amb el segell. Aquest es concedeix per un període de tres anys renovable si se superen les auditories corresponents.

24.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla de serveis, d’assistència i cooperació als municipis del Baix Empordà, a... (Llegir més)

23.07.2024

L'Ajuntament ha iniciat els treballs per arranjar la placeta de la Revista Emporion i ubicar-hi un nou parc municipal de salut de Torroella de... (Llegir més)

19.07.2024

Aquesta setmana ha entrat en servei la comunitat energètica local (CEL) de Torroella de Montgrí, alimentada per una instal·lació fotovoltaica... (Llegir més)

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis