L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de Salut. S’incidirà en aquest aspecte després que així s'hagi acordat a la Taula de Salut, l’òrgan integrat per tècnics municipals i representants sanitaris de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) des del qual es coordinen i dinamitzen les diferents actuacions incloses en Pla. Les propostes es treballaran des d'un grup de la taula més reduït, integrat per l'àrea municipal de Salut i representants de l'ABS. Durant el que resta d'any, es faran un seguit d’activitats: xerrades a les escoles i INS, lectura d’etiquetes en streaming, tallers de cuina saludable, tallers de cuina per millorar el malbaratament alimentari, xerrades al púbic en general.
El regidor de Salut, Txiki Sánchez, argumenta que des del govern municipal es vol donar un nou impuls al Pla, motiu pel qual ja s'han celebrat diverses reunions de la Taula i es volen executar accions concretes que reverteixin en una millora per al benestar i la qualitat de vida de la ciutadania. Sánchez posa en valor el fet que el Pla Municipal de Salut, aprovat el 2020 després de tres anys de treballs amb l'acompanyament de Dipsalut, va ser el primer de les comarques gironines que disposa d’un innovador instrument que situa la salut, el benestar i el desenvolupament sostenible en el centre de la gestió municipal.