Avisos

L'Estartit celebra el Cap de Setmana del Sonso valorant aquest producte i la tradició pesquera local

Primera edició d’un esdeveniment que s’acompanya amb una campanya gastronòmica amb diversos restaurants del municipi

Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit
Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a aquest peix capturat pels pescadors locals amb tècniques tradicionals es farà el dissabte 18 i el diumenge 19 de maig.

El dissabte, 18 de maig, els visitants tindran l'oportunitat de participar en una àmplia gamma d'activitats per a tota la família. Des de les 11 h, una sonsada popular al port de l'Estartit començarà a la jornada, seguida d'un divertit taller familiar d'estampació de peixos a càrrec de la companyia La Sal d'Olot. A les 11.30 h, Les Anxovetes oferiran un concert vermut amb les seves havaneres, amenitzant l'esmorzar de pescadors. A les 17 h, els interessats podran gaudir d'una visita guiada titulada 'L'Estartit, Terra de Pescadors', organitzada pel Museu de la Mediterrània. Les inscripcions prèvies per a aquesta activitat es poden fer enviant un correu electrònic a info@visitestartit.com.

El diumenge, 19 de maig, a les 11 h, els actes continuaran amb el bateig dels nous capgrossos de l'Estartit: l'Estar i en Tit. Una estrella de mar i una gavina que animen acompanyen una ruta autoguiada amb jocs familiars pels paisatges més emblemàtics de l'Estartit. L'esdeveniment culminarà amb una cercavila pels carrers del poble, acompanyats per la Colla Gegantera local Xiscu i Remei, els Grallers del Montgrí i la Colla Gegantera de Caldes. A les 12?h, a la Plaça 1 d'Octubre, Galiot Teatre presentarà l'espectacle familiar 'En Bernat el Pescador'. Paral·lelament, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, es podrà veure l'exposició 'Nanses i pescadors' durant tot el cap de setmana.

Campanya gastronòmica i jornada tècnica del sonso

Acompanyant aquest esdeveniment, del 15 de maig al 15 de juny, 13 restaurants del municipi ofereixen menús especials amb el sonso com a protagonista, fusionant la tradició culinària amb tocs innovadors.

A més, el Cap de Setmana del Sonso inclourà una Jornada Tècnica dirigida a professionals, amb conferències sobre biologia marina, la gestió de la pesca del sonso i altres temes relacionats, seguides d'una degustació de tapes amb aquest peix com a protagonista. Per poder-hi participar cal inscriure's a info@visitestartit.com.

El Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit és organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit, la Confraria de Pescadors del poble i l'AFOMTUR, amb la col·laboració del GALP Costa Brava a través de la Unió Europea.

MÉS INFORMACIÓ:

Consulta la programació del cap de setmana del sonso de l’Estartit 
Consulta els restaurants participants a la campanya gastronòmica del sonso i els menús
Consulta el programa de la Jornada Tècnica del sonso 

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua avançant en el camí cap a la transició energètica i en el desplegament del pla de renovació de... (Llegir més)

05.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort de l'empresari  Martí Alaball i Paguina, Medalla del Montgrí 1987, i vol... (Llegir més)

04.06.2024

(07.06.24) Actualització: El proper dilluns 11 de juny de 2024 es realitzaran els treballs de pintura del ferm de l'aparcament del Centre d'Atenció... (Llegir més)

03.06.2024

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos a les escoles bressol municipals, de... (Llegir més)

29.05.2024

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis