Avisos

La ciutadania de Torroella de Montgrí i l’Estartit podrà decidir en què es destinaran 150.000 € del Pressupost Municipal del 2025

Arrenca la quarta edició dels Pressupostos Participatius que s’organitzen conjuntament entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit

Presentació Pressupost Participatiu 2024/25
Presentació Pressupost Participatiu 2024/25

10.05.2024

El proper dilluns 13 de maig de 2024 s’iniciarà la fase de propostes dels Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que tindrà una durada d’un mes.

Aquest procés participatiu, que enguany es celebra la quarta edició, s’organitza conjuntament entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit i es decideix en què s’invertiran 150.000 € del pressupost municipal del 2025. Aquesta xifra es distribueix en 110.000 € per inversions al nucli de Torroella de Montgrí i 40.000 € pel nucli de l’Estartit. Els percentatges d’inversió corresponen al nombre de població de cada nucli.

Els pressupostos participatius que arrenquen aquesta propera setmana s’inicien amb la fase de propostes on tota la ciutadania i entitats del municipi poden fer les seves propostes. Els projectes que es vulguin presentar han de complir uns criteris preestablerts que són:

  • Han de ser una inversió
  • Han de ser projectes concrets amb principi i fi, valorables econòmicament i viables tècnicament
  • Han de fer referència a temes de competència municipal i respectar el marc jurídic i legal
  • No poden contradir els plans municipals aprovats
  • Els projectes dins l’àmbit de Torroella de Montgrí no poden superar els 110.000 € i els d’àmbit de l’Estartit els 40.000 €

La presentació de les propostes es pot fer de manera online a través de la web: https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/, concretament a l’apartat de propostes ciutadanes. També es poden presentar propostes de manera presencial, omplint les butlletes de propostes i dipositant-les a les urnes que es col·locaran a una quinzena d’equipaments municipals.

A Torroella de Montgrí hi haurà urnes a l’OIAC de l’Ajuntament, a la Capella de Sant Antoni, a Casa Pastors, al Museu de la Mediterrània, a la Biblioteca Municipal Pere Blasi, al Pavelló esportiu, a la Llar de Jubilats El Recer, a l’Espai Jove, i als centres educatius Escola Guillem de Montgrí, Escola Sant Gabriel i Institut Montgrí.

A l’Estartit hi haurà urnes a l’EMD, a l’Oficina de Turisme, a l’Espai Jove, a la Biblioteca de l’Estartit Mar de Llibres i a l’Escola Portitxol.

Durant la fase de propostes es realitzaran tallers de presentació de propostes als centres educatius de secundària, a la Llar de Jubilats, entre d’altres. També s’ha obert una oficina presencial cada dilluns de 9 a 14 h a l’OIAC de l’Ajuntament on es poden anar a fer totes les consultes sobre el procés que siguin necessàries.

Un cop recollides totes les propostes, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en dos tallers públics. Aquesta fase del procés es farà del 14 de juny al 30 d’octubre.

Al novembre de 2024 es realitzaran les votacions dels projectes finalistes dels pressupostos participatius, d’entre 10 projectes per Torroella de Montgrí i 5 projectes per l’Estartit. L’execució dels projectes guanyadors es realitzarà durant l’any 2025.

El regidor de Participació Ciutadana, Txiki Sanchez ha manifestat que “Des de l'àrea de Participació Ciutadana estem contents d'engegar aquest procés que permetrà a la ciutadania intervenir, de manera individual o col·lectiva, en la definició i aplicació de les polítiques públiques de l'Ajuntament. Busquem la implicació i la participació de la població del municipi en la reflexió de les necessitats, la identificació de les demandes i la priorització de la despesa i d'aquesta manera potenciar la cultura democràtica. 

El president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau ha manifestat que “Els pressupostos participatius es una oportunitat per millorar petits espais utilitzats pels veïns o per millorar equipaments públics. Des de l’EMD esperem que la ciutadania de l’Estartit faci moltes propostes i sigui un procés ben profitós”

Més informació:

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis