Avisos

El Festival de Dansa Urbana SÓC creix en la tercera edició i dobla la participació de les companyies amateurs i semiprofessionals

SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel festival que tindrà lloc el 16 de març a l’Espai Ter.

Deu companyies oferiran exhibicions al carrer i dotze companyies més participaran a l’espectacle central que tindrà lloc a l’auditori de Torroella de Montgrí i que serà clausurat per la companyia professional The Boogie Tunes.

En només tres anys, el festival s’ha consolidat com la principal plataforma catalana d’exhibició per a les companyies de dansa amateurs i semiprofessionals de dansa urbana.

El Festival SÓC de Dansa Urbana i Fusió, que se celebrarà el pròxim 16 de març a Torroella de Montgrí, doblarà en aquesta tercera edició el nombre de companyies amateurs i semiprofessionals participants. En total, hi prendran part vint-i-dues companyies catalanes d’aquest àmbit, consolidant aquest esdeveniment com la principal plataforma catalana d’exhibició d’aquests artistes.

La programació està dividida en dues sessions i s’iniciarà al matí, a l’espai públic del municipi, amb les actuacions d’una desena de companyies que mostraran les seves coreografies: Gimnàs el Griu (La Bisbal d'Empordà) - Cicle mitjà de danses urbanes EMDC (Celrà) - Tempo (Vilobí d'Onyar) - L'Espai en Dansa (Castelló d'Empúries) - Like a Dream (Riudellots de la Selva) - SEEDs company CobosMika Company (Palamós) - Soulbeaters Performing arts (Castelldefels) - Wondernow (Santa Coloma de Farners) - Scratch (Mont-ras). Les actuacions es completaran amb la companyia convidada Festival Bategart.

L’espectacle central del festival tindrà lloc a la tarda, a les 19.30h, a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, amb la participació de SN Company (Santa Coloma de Farners) - Dance for Life (Vilobí d'Onyar) - Dreamers (Riudellots de la Selva) - Komorebi (Celrà) - Kidancers (Mataró) - Fabulous Funkers (Barcelona) - Gimnàs El Griu (La Bisbal d'Empordà) - The Wonders (Santa Coloma de Farners) - Kidancers (Mataró) - Boogie Squad i Suncai (Barcelona). La jornada es completarà amb l'actuació de la companyia professional The Boogie Tunes, reconeguts ballarins de popping amb un ampli recorregut en el món de la dansa, tant a nivell nacional com internacional.

El festival manté el seu esperit inicial d’esdevenir una plataforma on les companyies de dansa amateurs o semiprofessionals mostrin al públic la creativitat dels seus joves ballarins i ballarines, tot donant a conèixer la seva proposta artística fora de l’àmbit competitiu. Un nou espai d’exhibició que vol donar suport i visibilitzar el jove talent emergent que no disposa de prous oportunitats per mostrar la qualitat de les seves peces. Alhora, el SÓC pretén oferir al públic una emocionant experiència cultural a través d’aquesta disciplina artística. 

El festival està impulsat per l’Espai Ter i per les professionals de la dansa Jèssica Cuenca (Like a Dream Centre de dansa, de Riudellots de la Selva), Susanna Rosa (Wondernow - La nau del moviment, de Santa Coloma de Farners) i Laura Rovira. 

Aposta per la dansa
La celebració d’aquest esdeveniment forma part de la línia estratègica de l’Auditori Teatre Espai Ter de fomentar l’exhibició i consum de dansa amb la voluntat de promoure aquesta disciplina artística entre tota mena de públics. L’equipament s’ha fixat com a objectiu acollir propostes de qualitat amb la voluntat d’esdevenir, a mitjà i llarg termini, un espai de referència en la programació de propostes d’aquest àmbit. 

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis