Avisos

L'Ajuntament amplia la capacitat de captació d'un dels dos pous que abasteixen Torroella i l'Estartit

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de Montgrí i l'Estartit. S'ha actuat a l'anomenat pou Canet 2 per tal de recuperar cabal de captació. L'any passat es van fer treballs similars al pou Canet 1.

La pèrdua de cabal està causada per processos d'obstrucció i incrustació que acostumen a afectar aquestes captacions per la precipitació de sals minerals, corrosió i colònies orgàniques. L'obstrucció de la reixa de filtració subaquàtica provoca, a més, una pèrdua de rendiment que comporta un increment de despeses d'extracció durant tot l'any.

Els treballs de neteja al pou Canet 2 formen part de les mesures que porten a terme l'Ajuntament i Montgrí Aigua per fer front, amb més seguretat de subministrament, a l'episodi de sequera que estem patint.

La neteja dels dos pous estan valorats en 115.709 euros i compten amb una subvenció de 50.000 euros(52,94 %) de l'ACA.

La neteja dels pous i l'increment del cabal de captació permetrà, a l'estiu, coincidient amb el pic de la temporada turística, no haver de dependre tant de la compra d'aigua de pou provinent de Gualta (Consorci d'aigües de la Costa Brava).

Torroella de Montgrí i l'Estartit, i el conjunt de municipis que s'abasteixen de l'aqüífer del Baix Ter, es troben en fase d'ALERTA per sequera des del passat 27 de setembre. En aquesta moments, però, la situació al conjunt del país és molt greu, per la qual cosa el 2 de febrer 202 municipis que s'abasteixen de l'aigua del Ter i del Llobregat van entrar en fase d'EMERGÈNCIA. gen.cat/3SG7vOc

En aquest enllaç podeu consultar les restriccions d'aigua en els usos urbans a Torroella de Montgrí i a l'Estartit  https://ow.ly/jV6q50Qs3gv

Visor de la sequera  gen.cat/visorsequera

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis