L’alumnat d’I4 del Guillem de Montgrí s’apropa i experimenta amb l’art contemporani al Museu de la Mediterrània

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una col·laboració entre el centre educatiu i el Museu de la Mediterrània. L’activitat es va iniciar el 19 de gener i està conduïda per l’artista local Mar Serinyà. El projecte artístic i pedagògic porta per títol «Quan el riu parla» i pretén apropar els infants a les pràctiques artístiques contemporànies amb la descoberta del riu Ter com a fil conductor.

L’activitat es desenvolupa en dues parts en les quals l’alumnat hi participa en grups reduïts. La primera consisteix en una visita al riu i al seu entorn natural, i posteriorment, inspirant-se en la visita, l’alumnat desenvolupa la seva creativitat, de manera lliure, a través de diferents disciplines, com l’acció performàtica, el dibuix, l’escultura o la música, a la sala Espai Montgrí, del Museu. D’aquesta manera, tots ells poden experimentar i desenvolupar-se com a creadors.

A banda de Mar Serinyà, durant aquest procés també es compta amb la col·laboració de l’artista artesà sonor, Marc Misarachs. Ell acompanya en algunes sessions als infants posant so al riu a través de diferents sonoritats que genera amb instruments que construeix ell artesanalment.

L’experiència finalitzarà amb una exposició a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània, que es podrà visitar entre el 14 de febrer i l’1 d’abril.

Aliança escola-museu
Aquesta aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània s’emmarca dins el programa d’Innovació Educativa “araArt” del centre educatiu. Aquest té la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si del centre, en col·laboració amb una escola artística, un equipament cultural, o institucions, entitats i associacions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.

Amb aquesta activitat s’inicia una aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània per treballar les pràctiques artístiques contemporànies per posar en contacte directe art, educació i museu. Es pretén propiciar que els infants descobreixin els processos de la creació contemporània a partir del contacte amb un artista professional, i que visquin l’art a partir de l’experiència pròpia. També es volen generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques del infants, i establir una col·laboració entre museu i escola.

Aquesta aliança se suma a la que l'Escola Guillem de Montgrí manté des de fa quatre cursos per impulsar l'exitós projecte «Connectats pel teatre» amb l'Auditori Teatre Espai Ter.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis