Avisos

L’alumnat d’I4 del Guillem de Montgrí s’apropa i experimenta amb l’art contemporani al Museu de la Mediterrània

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una col·laboració entre el centre educatiu i el Museu de la Mediterrània. L’activitat es va iniciar el 19 de gener i està conduïda per l’artista local Mar Serinyà. El projecte artístic i pedagògic porta per títol «Quan el riu parla» i pretén apropar els infants a les pràctiques artístiques contemporànies amb la descoberta del riu Ter com a fil conductor.

L’activitat es desenvolupa en dues parts en les quals l’alumnat hi participa en grups reduïts. La primera consisteix en una visita al riu i al seu entorn natural, i posteriorment, inspirant-se en la visita, l’alumnat desenvolupa la seva creativitat, de manera lliure, a través de diferents disciplines, com l’acció performàtica, el dibuix, l’escultura o la música, a la sala Espai Montgrí, del Museu. D’aquesta manera, tots ells poden experimentar i desenvolupar-se com a creadors.

A banda de Mar Serinyà, durant aquest procés també es compta amb la col·laboració de l’artista artesà sonor, Marc Misarachs. Ell acompanya en algunes sessions als infants posant so al riu a través de diferents sonoritats que genera amb instruments que construeix ell artesanalment.

L’experiència finalitzarà amb una exposició a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània, que es podrà visitar entre el 14 de febrer i l’1 d’abril.

Aliança escola-museu
Aquesta aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània s’emmarca dins el programa d’Innovació Educativa “araArt” del centre educatiu. Aquest té la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si del centre, en col·laboració amb una escola artística, un equipament cultural, o institucions, entitats i associacions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.

Amb aquesta activitat s’inicia una aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània per treballar les pràctiques artístiques contemporànies per posar en contacte directe art, educació i museu. Es pretén propiciar que els infants descobreixin els processos de la creació contemporània a partir del contacte amb un artista professional, i que visquin l’art a partir de l’experiència pròpia. També es volen generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques del infants, i establir una col·laboració entre museu i escola.

Aquesta aliança se suma a la que l'Escola Guillem de Montgrí manté des de fa quatre cursos per impulsar l'exitós projecte «Connectats pel teatre» amb l'Auditori Teatre Espai Ter.

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis