Multidunària concentració en rebuig a l’assassinat de Fàtima Dahan

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per expressar el rebuig més unànime a l'assassinat de Fàtima Dahan i mostrar el ple suport a la família i persones properes a la víctima. Durant l'acte, l'alcalde, Jordi Colomí, ha llegit un manifest institucional i s'ha fet un minut de silenci.

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol, durant els quals la bandera de la casa de la vila onejarà a mig pal i ha ofert suport a la família i a l’entorn més proper de la víctima per ajudar-los a poder fer front a aquests moments d’enorme dolor. Així mateix, s'ha acordat presentar-se com a acusació popular un cop se n'hagi determinat l'autoria.

Segons ha expressat l'alcalde: «Aquest assassinat és un acte execrable i una agressió als drets més elements. I una mostra de intolerància i barbàrie impròpia de la nostra comunitat. És una expressió de violència extrema que hem de denunciar, prevenir i erradicar, com sigui, de la nostra societat».

També ha recordat, entre d'altre coses, que «el nostre és un municipi que ha fet bandera, des de sempre, de la cultura, del civisme, dels valors entre les persones i del respecte en el sentit més ampli de la paraula. Uns valor que ens fan avançar cap a una societat cada cop més cohesionada i, per tant, cada cop més lliure, on el respecte cap a l'altre ha estat i ha de segui estant, en la centralitat de la nostra convivència».

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que des de l'Ajuntament se seguiran defensant aquests valors de la convivència i del respecte com a eixos que han fet i han de seguir fent de Torroella i l'Estartit una societat cada cop millor i més justa: «Avui lamentem la mort d'una de nosaltres. Demà ens hem d'aixecar amb l'esperança real que la violència no té, ni ha de tenir mai, la última paraula.»

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis