Avisos

Multidunària concentració en rebuig a l’assassinat de Fàtima Dahan

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per expressar el rebuig més unànime a l'assassinat de Fàtima Dahan i mostrar el ple suport a la família i persones properes a la víctima. Durant l'acte, l'alcalde, Jordi Colomí, ha llegit un manifest institucional i s'ha fet un minut de silenci.

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol, durant els quals la bandera de la casa de la vila onejarà a mig pal i ha ofert suport a la família i a l’entorn més proper de la víctima per ajudar-los a poder fer front a aquests moments d’enorme dolor. Així mateix, s'ha acordat presentar-se com a acusació popular un cop se n'hagi determinat l'autoria.

Segons ha expressat l'alcalde: «Aquest assassinat és un acte execrable i una agressió als drets més elements. I una mostra de intolerància i barbàrie impròpia de la nostra comunitat. És una expressió de violència extrema que hem de denunciar, prevenir i erradicar, com sigui, de la nostra societat».

També ha recordat, entre d'altre coses, que «el nostre és un municipi que ha fet bandera, des de sempre, de la cultura, del civisme, dels valors entre les persones i del respecte en el sentit més ampli de la paraula. Uns valor que ens fan avançar cap a una societat cada cop més cohesionada i, per tant, cada cop més lliure, on el respecte cap a l'altre ha estat i ha de segui estant, en la centralitat de la nostra convivència».

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que des de l'Ajuntament se seguiran defensant aquests valors de la convivència i del respecte com a eixos que han fet i han de seguir fent de Torroella i l'Estartit una societat cada cop millor i més justa: «Avui lamentem la mort d'una de nosaltres. Demà ens hem d'aixecar amb l'esperança real que la violència no té, ni ha de tenir mai, la última paraula.»

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis