Es presenta la segona edició del Correpoble, la cursa popular del Baix Empordà

Correpoble 2024
Correpoble 2024
Correpoble 2024
Correpoble 2024
Correpoble 2024
Correpoble 2024
Correpoble 2024
Correpoble 2024

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant Antoni.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Consell Esportiu del Baix Empordà, pretén fomentar el moviment esportiu municipal a través del running amb la implicació de tots els municipis de la comarca. Es tracta d'una competició per equips en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull; l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; la representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, acompanyats del director del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Gamero. Per part del nostre municipi, hi van assistir el regidor d'Esports, Genís Pigem i el tècnic municipal d'Esports, Xevi Salvador.

Torroella de Montgrí i l'Estartit, segon classificat de la primera edició

A la primera edició del Correpoble, el nostre municipi va ser el segon classificat de la cursa i 103 persones van defensar els colors de Torroella de Montgrí i l'Estartit. En aquest sentit, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en Genís Pigem, anima a participar a totes les persones vinculades amb el municipi «Estem molt contents per què actualment, ja tenim 57 persones inscrites al Correpoble que defensaran els colors de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Ens fa molta il·lusió participar en aquesta festa de l'esport comarcal que fomenta l'activitat físical per tots i totes. Ben aviat, presentarem també els entrenaments gratuïts previs al Correpoble, que es realitzaran cada setmana.»

L’objectiu d’aquesta 2a edició és el de seguir promocionant l’activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas a través del running, convidant tothom, major de 12 anys, a participar d’una prova que es pot fer corrent, caminant o fent marxa nòrdica. L’itinerari de la prova serà d’uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer, que transcorrerà pels llocs més emblemàtics d’aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.

Es tracta d’una activitat esportiva per equips, en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi. Una de les característiques destacades del Correpoble és la representació de cada població mitjançant la samarreta exclusiva per a la competició, que portarà cada participant. Es premiarà al primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i corredora amb més edat.

El poble guanyador també serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. Per ser propietari definitiu del trofeu, s’ha de guanyar la cursa del Correpoble tres vegades seguides o cinc alternes.

El municipi que quedi en darrera posició rebrà la cullera de fusta del CORREPOBLE.

La segona edició del Correpoble tindrà lloc a Calonge i Sant Antoni que el dissabte 23 de març donarà el tret de sortida a aquesta prova esportiva. L’inici de la cursa serà a les 10:00 h del matí des d el davant del Pavelló Adel Me chaaal de Calonge. L’itinerari portarà als participants en direcció al Castell de Calonge. Un cop allà aniran direcció al Parc de St Julià de Llòria i per camins que transiten pel bosc s’accedirà fins a la Torreta Lloreta, per fer cap cap al Mas Gil Bodega Clos d'Agon. Tot seguit s' anirà direcció al Mas Molla. La tornada serà entre vinyes que ens portaran direcció al Celler Viníric i finalitzarem el recorregut passant pel Mas Pons Joan per tornar de nou al Pavelló Adel Mechaal. El temps límit per fer la prova serà de 2.30 h.

Les inscripcions per a poder participar d’aquesta segona edició ja es pot fer directament al web de la prova: www.correpoble.cat.

L’activitat esportiva Correpoble és organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur , l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’ Ajuntament de Calonge i Sant Antoni,  l’Ajuntament de Castell Platja d’Aro i S’ Agaró, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Pals, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

 

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis