Torroella de Montgrí renova la senyalització del patrimoni històric i cultural de la vila

12.01.2024

L'Ajuntament ha implementat una nova senyalització informativa per posar en valor els principals elements patrimonials i culturals de Torroella de Montgrí, especialment del nucli antic i centre comercial. S’han senyalitzat 22 espais i 15 punts d'interès, mitjançant diferents elements: cartelleres, senyals direccionals, tòtems i plaques de paret. L'actuació s’ha portat a terme en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit (2021-2024), dins de la línia d'actuació 3.1 Valorització del territori-Torroella de Montgrí.

L'anterior senyalització patrimonial era insuficient, incompleta i no presentava una imatge unificada. El nou projecte ha permès actualitzar-la i modernitzar-la, amb l’elaboració de nous continguts analògics i digitals. La nova senyalètica permet, en el seu conjunt, explicar molt bé, tant a visitants com a la població local, la història de la vila des de diferents vessants.

La nova senyalització es basa en diversos elements i suports en múltiples tamanys i variants, però sota una mateix llibre d’estil. S’han incorporat textos multilingües (català, castellà, anglès i francès), imatges antigues (de caràcter històric i informatiu), informació complementària a través de QR (foto, àudio, vídeo), localització d’elements sobre el mapa, direccionalitat, etc.

Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i del Pla de Sostenibilitat, assegura que la implementació d’aquest projecte de valorització patrimonial i també comercial de Torroella de Montgrí era molt necessari i s’ha pogut fer realitat gràcies al Pla. Oliveras explica que «Torroella de Montgrí és una vila amb una gran riquesa patrimonial, cultural, històrica i natural. Una història que és visible en molts dels racons atractius i especials. La nova senyalització ens apropa a tot aquest llegat i ho fa des d’un punt de vista divulgatiu, respectuós amb el medi i accessible a tots els públics. A més, amb l’aplicació de les noves tecnologies que ajuden a la seva interpretació.»

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis