Avisos

Torroella de Montgrí converteix el nucli antic en una galeria d'art a cel obert

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant la seva visita.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant la seva visita.

13.12.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha convertit el nucli antic de la vila en una galeria d'art a cel obert on s'hi exposen obres destacades de grans pintors del segle XX que tenen el municipi i el seu entorn natural com a motiu pictòric. S'han fet reproduccions en gran format d'una vintena d'obres d'artistes reconeguts com Gimeno, Mascort, Mir i Fuster que mostren una llum i un paisatge la petjada del qual encara és possible copsar pels carrers i entorns de la vila.

Es tracta d'una iniciativa impulsada des de l'Àrea de Comerç i subvencionada per la Diputació de Girona, que té com a objectiu donar vida i color al nucli antic, i contribuir a la dinamització comercial. Amb aquest propòsit, s'han penjat reproduccions de quadres per les façanes del nucli comercial, especialment d'edificis que es troben en un estat més deteriorat, per tal de millorar la imatge urbana i, a l'hora, apropar l'art a la població i als visitants.

El projecte, que porta per títol Torroella a traç de pinzell, ha estat possible gràcies a la col·laboració i les aportacions d'obres que han realitzat la Fundació Mascort, Col·lecció Ramon Mascort, les famílies Fuster i Hors - Presas, i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. També ha comptat amb la col·laboració del Museu de la Mediterrània, la Fundació Mascort i l'Aula Municipal d'Arts Plàstiques. Tant les obres com els espais on s'exposen han estat escollits per una comissió tècnica.

La regidora de Comerç, Dúnia Oliveras, argumenta: «Amb accions d’aquest tipus,  a banda d’apropar l’art a la població i a les persones que ens visiten, es treballa en la millora d’espais dins del nucli comercial que estan degradats o visualment en mal estat. Això contribueix a dignificar-lo i fer-lo més. Des de l’Àrea de Comerç ja vam iniciar projectes en una línia de treball similar amb la vinilació d’aparadors buits i el projecte de la marca «És del Montgrí». Tot i així, el nostre objectiu, no deixa de ser la obertura d’alguns d aquest locals amb activitats comercials.»

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar la mostra el passat dijous en el marc d'una visita institucional al municipi. Va estar acompanyat per l'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Comerç, Dúnia Oliveras, i la tècnica de l'àrea, impulsora i coordinadora del projecte, Clara Pallés.

Vila d’art
Aquesta no és la primera ocasió que l'Ajuntament treu l'art al carrer i l'utilitza com element promocional. Des del 2018, les dues cartelleres d'accés al nucli incorporen imatges pictòriques. D’aquesta manera, es vol donar una major projecció a la important tradició artística del municipi, que es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i galeries— de gran qualitat i renom. Aquesta àmplia oferta ha convertit el municipi en un referent català en el món de l'art, la pintura i la fotografia.

A banda dels espais expositiu municipals, com el Museu de la Mediterrània o la Capella de Sant Antoni, entre la resta d’espais vinculats a l’art n’hi ha de tan reconeguts a nivell de país com la Fundació Mascort i el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, als quals cal afegir diverses galeries privades de renom com Traç d’Art i Atrium.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis