Avisos

Ajuntament i EMD formalitzen la signatura del nou conveni interadministratiu

La signatura de l'acord s'ha fet aquest matí en presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer

07.12.2023

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest matí el nou conveni  interadministratiu que regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat. La signatura s’ha formalitzat a la seu de l’EMD en presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, organisme que va participar molt activament en la creació de l’EMD l’any 2015 i en la mediació per resoldre el litigi que ha enfrontat l’entitat amb l’Ajuntament els dos darrers anys.

En aquest sentit, tant Colomí com Dalmau han volgut expressar el seu més sincer agraïment a la tasca tècnica i d’interlocució desenvolupada per la Diputació i han assegurat que amb el nou mandat i el nou conveni s’iniciava una nova etapa en la qual es deixaven enrere els litigis i es reforçava la col·laboració i la bona entesa que no s’haurien d’haver perdut mai. Amb la signatura d’aquest matí es rubrica un acord que ja ha estat ratificat per unanimitat tant en el Ple municipal com a la Junta de Veïns de l’EMD.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha assegurat que avui era un dia molt important per al municipi i ha volgut ressaltar la bona predisposició del nou govern de l’EMD per «restablir els ponts, el diàleg i arribar a acords». Ha reconegut que «els darrers mesos s’ha fet un intens treball per donar forma i contingut al nou conveni i els esforços han valgut molt la pena. Tots plegats hem demostrat que les persones, si volen, s’entenen» i ha expressat el seu convenciment que s’inicia una etapa molt positiva per al municipi.  Ha reiterat l’agraïment a la Diputació de Girona, i ha assegurat que en una dia tan assenyalat es volia comptar amb la seva participació. En aquest sentit, ha assegurat que la presència del president de la Diputació, encara ha donat més solemnitat a la signatura de l’acord.

El president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, després d’agrair la mediació de la Diputació i la presència del Noguer a l’acte, ha demanat disculpes pels litigis i la confrontació promoguda per l’anterior govern de l’EMD. Ha assegurat que el nou govern ha iniciat el mandat amb la màxima predisposició i bona voluntat per arribar a acords amb l’Ajuntament, i ha recordat que una de les primeres decisions preses va ser la de paralitzar els contenciosos administratius i renovar el conveni entre l’EMD i l’Ajuntament.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha declarat: «Aquest conveni entre és fruit del consens i la voluntat de col·laboració entre dues entitats locals. La suma d’esforços i la coordinació afavoreix l’autonomia funcional de l’EMD de l’Estartit i es tradueix en la prestació d’uns serveis de qualitat per a la ciutadania. Al capdavall, això és el més important: el benestar de les persones que hi viviu.» I ha afegit: «Tot plegat, en un el marc del Pla de Sostenibilitat Turística, que té com a objectiu consolidar l’estratègia de reposicionament sostenible de Torroella i l’Estartit com a destinació de qualitat, innovadora en el turisme de sol i platja i actiu, alhora que responsable amb el magnífic entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El projecte ha de contribuir a situar Torroella i l’Estartit com un referent internacional en sostenibilitat i medi ambient, preservar els recursos, generar noves oportunitats econòmiques i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viviu.»

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis