Avisos

Ajuntament i EMD formalitzen la signatura del nou conveni interadministratiu

La signatura de l'acord s'ha fet aquest matí en presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer

Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023
Signatura acord conveni EMD - Ajuntament de Torroella de Montgrí, desembre de 2023

07.12.2023

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest matí el nou conveni  interadministratiu que regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat. La signatura s’ha formalitzat a la seu de l’EMD en presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, organisme que va participar molt activament en la creació de l’EMD l’any 2015 i en la mediació per resoldre el litigi que ha enfrontat l’entitat amb l’Ajuntament els dos darrers anys.

En aquest sentit, tant Colomí com Dalmau han volgut expressar el seu més sincer agraïment a la tasca tècnica i d’interlocució desenvolupada per la Diputació i han assegurat que amb el nou mandat i el nou conveni s’iniciava una nova etapa en la qual es deixaven enrere els litigis i es reforçava la col·laboració i la bona entesa que no s’haurien d’haver perdut mai. Amb la signatura d’aquest matí es rubrica un acord que ja ha estat ratificat per unanimitat tant en el Ple municipal com a la Junta de Veïns de l’EMD.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha assegurat que avui era un dia molt important per al municipi i ha volgut ressaltar la bona predisposició del nou govern de l’EMD per «restablir els ponts, el diàleg i arribar a acords». Ha reconegut que «els darrers mesos s’ha fet un intens treball per donar forma i contingut al nou conveni i els esforços han valgut molt la pena. Tots plegats hem demostrat que les persones, si volen, s’entenen» i ha expressat el seu convenciment que s’inicia una etapa molt positiva per al municipi.  Ha reiterat l’agraïment a la Diputació de Girona, i ha assegurat que en una dia tan assenyalat es volia comptar amb la seva participació. En aquest sentit, ha assegurat que la presència del president de la Diputació, encara ha donat més solemnitat a la signatura de l’acord.

El president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, després d’agrair la mediació de la Diputació i la presència del Noguer a l’acte, ha demanat disculpes pels litigis i la confrontació promoguda per l’anterior govern de l’EMD. Ha assegurat que el nou govern ha iniciat el mandat amb la màxima predisposició i bona voluntat per arribar a acords amb l’Ajuntament, i ha recordat que una de les primeres decisions preses va ser la de paralitzar els contenciosos administratius i renovar el conveni entre l’EMD i l’Ajuntament.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha declarat: «Aquest conveni entre és fruit del consens i la voluntat de col·laboració entre dues entitats locals. La suma d’esforços i la coordinació afavoreix l’autonomia funcional de l’EMD de l’Estartit i es tradueix en la prestació d’uns serveis de qualitat per a la ciutadania. Al capdavall, això és el més important: el benestar de les persones que hi viviu.» I ha afegit: «Tot plegat, en un el marc del Pla de Sostenibilitat Turística, que té com a objectiu consolidar l’estratègia de reposicionament sostenible de Torroella i l’Estartit com a destinació de qualitat, innovadora en el turisme de sol i platja i actiu, alhora que responsable amb el magnífic entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El projecte ha de contribuir a situar Torroella i l’Estartit com un referent internacional en sostenibilitat i medi ambient, preservar els recursos, generar noves oportunitats econòmiques i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viviu.»

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis