Avisos

L'Espai Ter presenta la programació del primer semestre de 2024

27.11.2023

LAuditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova web de l'equipament. La nova temporada aplega un total de vint-i-una propostes de teatre, música, dansa i circ. 

Pandataria, amb Cayetana Guillén-Cuervo, és un dels plats forts de la nova temporada. Amb una interpretació qualificada per la crítica com a ‘majestuosa’ i ‘sublim’, l’actriu i presentadora protagonitza aquesta obra multidisciplinar de dansa, música i teatre que vol ser un clam a la diversitat, a la tolerància i a l’amor. Estrenada al Festival de Mérida, la proposta és obra del ballarí i coreògraf Chevi Muraday, que també forma part del repartiment de l’espectacle.

De l’apartat teatral, també destaquen dues produccions catalanes. D’una banda, Lali Symon, el darrer espectacle de Sergi Belbel amb una interpretació magistral d’Emma Vilarasau, que comparteix escenari amb les actrius Mont Plans i Júlia Bonjoch, en una obra que combina la comèdia i el drama. De l’altra, La plaça del Diamant, coproduïda pel Teatre Nacional de Catalunya i del Festival Grec que revisa l'obra més reconeguda de Mercè Rodoreda, un dels referents de la literatura catalana i europea. La directora Carlota Subirós ens ofereix una mirada íntima i contemporània on no una, sinó onze actrius d'edats i perfils diferents donen vida a la protagonista de la novel·la en un muntatge que combina música, teatre i dansa. 

L’apartat teatral d’aquesta temporada també inclou la representació d’Altsasu, basada en els fets ocorreguts l’octubre de 2016 en aquesta localitat de Navarra. La companyia vasca La Dramática Errante interpreta aquesta peça que reflexiona sobre la retallada de les llibertats, l'abús de l'expressió terrorista i la vulneració del dret a un judici just. De l’àmbit teatral, destacar també l’obra Conspiranoia, una original i divertida proposta de Jordi Casanovas i Marc Angelet i protagonitzada per Eduard Farelo, Àurea Márquez, David Vert i Mia Esteve. Una comèdia dramàtica plena de teories de la conspiració, secrets, mentides i amistats a punt d'esclatar. Finalment, de les propostes teatrals també ressaltar la darrera proposta d’en Peyu que torna a l’Espai Ter amb L’il·lusionista.

Estrena del nou disc de Lídia Pujol, Premi Espai Ter de Música
De l’apartat musical de la nova temporada destaca l’estrena oficial del nou disc de Lídia Pujol que porta per títol Babel. La cantant catalana presenta aquest treball que ha estat reconegut amb el Premi Espai Ter de Música i que commemora els seus vint anys de trajectòria musical i artística. 

Una altra de les propostes de música d’aquesta temporada és l’actuació de la formació Sambach que estrena a les comarques gironines Ritmo Sakral, el seu darrer espectacle. Una proposta musical i visual que ens revela els ponts secrets compartits per la cultura de Johann Sebastian Bach i la música popular brasilera.

L’Espai Ter també acollirà la primera edició del Concurs Coral d'Adults (CCA) amb l'objectiu de promoure i enriquir el cant coral català; l’estrena del nou disc de Jordi Molina amb La Principal del Llobregat, Quartet Cypsela, Júlia Molina i Eva Trullàs; i les actuacions de les orquestres Maravella i Montgrins, dins del Cicle Grans Orquestres


Òpera
Com ja és tradició, l’Espai Ter programa una òpera coincidint amb el Dissabte Sant. En aquesta ocasió, l’auditori teatre de Torroella de Montgrí acull una de les òperes més representades a tot el món: Carmen, composta per Georges Bizet. La prestigiosa companyia Camerata Lírica serà l’encarregada de representar aquesta obra mestra.
 

Propostes familiars
Per a tota la família, l’Espai Ter programa el darrer espectacle de la companyia de circ F.R.E.N.E.T.I.C que porta per títol Save The Temazo. Projeccions en directe, un espectacular disseny d’il·luminació, circ, teatre i com sempre molt d'humor. De l’àmbit familiar també destaca La rebel·lió de les coses, un espectacle en un to màgic i humorístic basat en el realisme màgic de Pere Calders.

Entrades a la venda
Les entrades per a la nova temporada de l’Espai Ter es posen a la venda aquest dilluns, a partir de les 11 h, tant al web espaiter.cat com presencialment. Com ja és habitual, l’equipament ofereix l’abonament T5, que permet comprar cinc entrades per a cinc espectacles diferents a un preu de 60 euros, amb descomptes de fins al 70%.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis