Avisos

Arrenquen els actes al carrer de la campanya per reduir el plàstic d’un sol ús a Torroella i a l’Estartit

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb la instal·lació d'un punt informatiu al mercat de Torroella de Montgrí. El mateix punt estarà present aquest dijous al mercat de l'Estartit i els dies 25 i 26 a la Fira de Sant Andreu, coincidint i participant a la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023. En aquesta carpa es reparteix material de sensibilització i una bossa de roba per anar a fer la compra. L’alcalde, Jordi Colomí, ha visitat el punt informatiu i ha lliurat bosses a algunes de les persones que s’hi ha acostat.

Amb aquesta campanya, que s'allargarà fins al març de 2024, es pretén reduir el plàstic comercial d'un sòl ús, fomentar les bosses reutilitzables, els tapers i la compra a granel. També es vol sensibilitzar la ciutadania en general sobre la problemàtica dels plàstics i envasos i la prevenció de residus. L'ús excessiu de les bosses està perjudicant greument el nostre entorn i és especialment impactant en la contaminació de mars i oceans.

En el marc d’aquesta campanya es portaran a terme diferents accions de sensibilització adreçades a establiments, ciutadania i escolars. Per més endavant, al desembre i al gener, s'han programat dues xerrades adreçades a la ciutadania, al Museu de la Mediterrània i a la Biblioteca Mar de Llibres.

També es farà una xerrada a l’Institut. I tant aquí com als centres escolars es distribuiran Boc'n'Rolls per reduir els embolcalls dels entrepans, i a l'administració pública.

Per altra banda, es farà una intensiva campanya informativa als comerços. Un equip d'educadors ambientals en visitaran una setantena per donar a conèixer la normativa sobre l´ús de bosses de plàstic i pautes per reduir residus, principalment plàstics i fomentar la venda a granel. S´entregaran bosses de cotó de la campanya per repartir entre els seus clients.

La campanya compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament d´Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb una subvenció de 18.910,07 euros, per dur a terme la redacció del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals i accions/actuacions per a la reducció de plàstic d´un sol ús a Torroella de Montgrí i l'Estartit.

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

16.10.2023

Aquest matí ha tingut lloc una visita institucional i reunió de la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, amb l'Alcalde... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis