Arrenquen els actes al carrer de la campanya per reduir el plàstic d’un sol ús a Torroella i a l’Estartit

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb la instal·lació d'un punt informatiu al mercat de Torroella de Montgrí. El mateix punt estarà present aquest dijous al mercat de l'Estartit i els dies 25 i 26 a la Fira de Sant Andreu, coincidint i participant a la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023. En aquesta carpa es reparteix material de sensibilització i una bossa de roba per anar a fer la compra. L’alcalde, Jordi Colomí, ha visitat el punt informatiu i ha lliurat bosses a algunes de les persones que s’hi ha acostat.

Amb aquesta campanya, que s'allargarà fins al març de 2024, es pretén reduir el plàstic comercial d'un sòl ús, fomentar les bosses reutilitzables, els tapers i la compra a granel. També es vol sensibilitzar la ciutadania en general sobre la problemàtica dels plàstics i envasos i la prevenció de residus. L'ús excessiu de les bosses està perjudicant greument el nostre entorn i és especialment impactant en la contaminació de mars i oceans.

En el marc d’aquesta campanya es portaran a terme diferents accions de sensibilització adreçades a establiments, ciutadania i escolars. Per més endavant, al desembre i al gener, s'han programat dues xerrades adreçades a la ciutadania, al Museu de la Mediterrània i a la Biblioteca Mar de Llibres.

També es farà una xerrada a l’Institut. I tant aquí com als centres escolars es distribuiran Boc'n'Rolls per reduir els embolcalls dels entrepans, i a l'administració pública.

Per altra banda, es farà una intensiva campanya informativa als comerços. Un equip d'educadors ambientals en visitaran una setantena per donar a conèixer la normativa sobre l´ús de bosses de plàstic i pautes per reduir residus, principalment plàstics i fomentar la venda a granel. S´entregaran bosses de cotó de la campanya per repartir entre els seus clients.

La campanya compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament d´Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb una subvenció de 18.910,07 euros, per dur a terme la redacció del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals i accions/actuacions per a la reducció de plàstic d´un sol ús a Torroella de Montgrí i l'Estartit.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis