Avisos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí aprofundeix en el coneixement dels ODS i l'Agenda 2030

09.10.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme una formació interna adreçada al personal municipal i membres del consistori per aprofundir en el coneixement i les oportunitats que ofereixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Amb aquest propòsit, tècnics d'una empresa especialitzada estan impartint, des de fa unes setmanes, unes sessions formatives i de sensibilització que permeten conèixer les implicacions que tenen els ODS en l'àmbit local i reflexionar, conjuntament, de quina manera es poden aplicar i com influeixen en el dia a dia de la ciutadania. Les sessions tenen un caràcter molt participatiu i permeten compartir nombroses reflexions que reforcen el caràcter transversal de l'Agenda 2030 i la capacitat dels governs locals per localitzar i implementar els ODS.

En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Colomí, ha destacat que els ODS han entrat a formar part de la gestió municipal diària de Torroella de Montgrí i condicionen cada vegada més les polítiques de l'Ajuntament: "Les administracions públiques hem de donar exemple del compromís ferm per encarar les noves situacions reals que està vivint el nostre planeta a nivell social, territorial i econòmic. Si prediquem amb l'exemple, podrem obtenir la complicitat ciutadana. En l'àmbit municipal, s'ha cregut oportú de fer aquesta formació a tots els càrrecs electes, al personal que treballa a l'Ajuntament així com a les entitats municipals i ciutadania a títol personal durant aquest inici de legislatura. És el moment de consensuar el pla de mandat i d'endegar noves accions i iniciatives i cal que totes les mesures vagin alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)."

D’altra banda, l’empresa contractada també farà un pla d’alineament de les polítiques locals als ODS. Concretament, aquest pla d’alineament contindrà:

  • Una diagnosi de l’alineament actual de l’Ajuntament de Torroella amb els ODS.
  • Propostes concretes d’actuacions per a cada unitat per assolir els ODS.
  • Fixar un calendari de les actuacions proposades.
  • Establiment d’un marc d’indicadors bàsic per constatar si s’estan assolint els resultats desitjats.

Aquest projecte es fa amb el suport de la Diputació de Girona.

Què són l'Agenda 2030 i els ODS?

Al setembre de 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.

Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Més informació a https://goo.su/YFj7q

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis