Avisos

Torroella de Montgrí acull una jornada sobre les tècniques tradicionals en la construcció de l'arquitectura contemporània

Cartell Jornada Greta
Cartell Jornada Greta

05.10.2023

El Museu de la Mediterrània acull avui la tercera edició de la jornada «Les tècniques tradicionals en la construcció de l’arquitectura contemporània» que organitzen el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA) i la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

L'Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha donat la benvinguda als 140 assistents, professionals del sector de l'arquitectura que s'han desplaçat al municipi per formar-se i debatre sobre les tècniques tradicionals en l'arquitectura actual. En aquest sentit, Colomí ha manifestat que «acollir aquest tipus d'esdeveniments professionals és una oportunitat que ens permet dinamitzar l'economia local durant la tardor i també col·laborar i crear sinèrgies amb els col·legis professionals; sobretot en iniciatives com aquesta jornada que encaixa a la perfecció amb l'aposta del municipi cap a la sostenibilitat»

Dirigida per l’arquitecte Oriol Roselló, la temàtica se centrarà en la figura de l’artesà en l’arquitectura actual i es comptarà amb diverses ponències de professionals del sector. Tot i que l’encaix dels artesans en les obres actuals és complexa, existeix una demanda creixent. Per aquest motiu, enguany la jornada està dedicada a la figura de l’artesà com a peça clau en l’actualització de coneixements ancestrals en l’arquitectura.

En l’actual escenari de crisi climàtica, els criteris de sostenibilitat formen part crucial de la disciplina de l’arquitectura. De les moltes estratègies, la de recuperar virtuts del coneixement tradicional s’ha posicionat com una bona alternativa a la persistent sofisticació tecnològica. De fet, els materials preindustrials s’han rebatejat com a materials descarbonitzats, ja que representen el màxim paradigma de les baixes emissions.

Durant la jornada es comptarà amb les ponències de professionals com Alejandro García Hermida, doctor arquitecte i màster en Conservació i Restauració del Patrimoni Arquitectònic per la UPM; amb el mestre ‘chocero’ Antonio Gandano; amb Jonathan Cory-Wright, fundador de CanyaViva; amb Pere Costa, fundador de Costa Construccions SLU; amb els mestres d’obra especialitzats en volta catalana Jordi Domènech i Salvador Gomis; amb Max Rutgers, mestre estructurista especialitzat en fusta i fundador de MaxMadera; amb els arquitectes membres de l’Associació Fuset pel Patrimoni Rural, Alberto Sánchez i Guillermo Bosque; amb Cristina Thió, fundadora de Chroma restauració del patrimoni arquitectònic; amb Núria Casadevall, especialista en revestiments i acabats d’estuc, esgrafiats i planxat al foc; amb les doctores arquitectes Mariana Palumbo i Marta Domènech; amb els arquitectes Xevi Bayona i Octavi Mestre; i amb la gerent de la Unió d’Empresaris de la Construcció, M. Àngels Armengol.  

Més informació: https://www.arquitectes.cat/ca/programa-IIIjornadagreta

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis