Avisos

Inauguració institucional de la biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit

L'acte ha comptat amb la participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; del vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; i del president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau; i l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, com a principals autoritats. També hi han assistit un important nombre de membres del plenari municipal i de la Junta de Veïns de l'EMD, així com una àmplia representació de la societat civil estartidenca. En acabar els parlaments, s'ha realitzat una visita guiada a les instal·lacions i l'acte s'ha tancat amb l'actuació de Les Veus de l'Estartit i un brindis amb cava.

L'Estartit disposa de biblioteca pública des del 1987. Des del 1996 i fins a fa poques setmanes, estava emplaçada al carrer de l’Església. El canvi al nou equipament ha permès donar resposta a una vella reivindicació local i fer una enorme salt de qualitat al servei.

La nova biblioteca comparteix ús amb la llar d’infants i es troba al centre del poble. L’edifici consta de planta baixa, planta primera i planta d’instal·lacions. A la planta baixa hi ha la llar d’infants amb accés des del carrer Eivissa. A la planta primera s’hi ubica l’espai destinat a biblioteca. Té una superfície útil total de 470 m² i l’accés, per escala i ascensor, és al carrer Guillem de Montgrí, davant de la Sala Polivalent.

El nou equipament ja funciona com un potent vertebrador i dinamitzador de l'activitat cultural de l'Estartit. Ocupa un ampli espai en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estara distribuïts en diferents àmbits:

- Sala polivalent per a xerrades, cursos, presentacions, etc.
- Recepció i espai infantil.
- Zona d’estudi  i de consulta, ordinadors i espai de diaris i revistes.
- Zona de serveis, magatzem,  oficines, etc.
- Planta altell per a magatzem i dipòsit.

Com a fet singular, cal remarcar que custodia el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys. Tothom que ho desitgi el pot consultar.

La biblioteca rep el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). Això permet  disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, entre els quals es poden destacar:

  • Accés als ajuts per a la compra de fons bibliogràfics
  • Esdevenir punt del servei Nacional de préstec Interbibliotecari
  • Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital Biblio Digital
  • Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura
  • Formació continuada als professionals

I per part del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona col·labora amb els ajuntaments, entre d’altres, amb els següents aspectes:

  • Adquisició i catalogació de fons
  • Participar en el programa SAL (Selecció d’Autors Locals) per als clubs de lectura del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
  • Accés al material expositiu i de foment de la lectura del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
  • Formació continuada del personal de la biblioteca i suport tècnic
  • Gestió dels ordinadors d’ús públic per part de la Diputació de Girona

A més, les biblioteques integrades poden optar a diferents línies específiques de subvencions (projectes, obres de construcció, de manteniment o reforma, entre d’altres).

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis