Avisos

Inauguració institucional de la biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit

L'acte ha comptat amb la participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; del vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; i del president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau; i l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, com a principals autoritats. També hi han assistit un important nombre de membres del plenari municipal i de la Junta de Veïns de l'EMD, així com una àmplia representació de la societat civil estartidenca. En acabar els parlaments, s'ha realitzat una visita guiada a les instal·lacions i l'acte s'ha tancat amb l'actuació de Les Veus de l'Estartit i un brindis amb cava.

L'Estartit disposa de biblioteca pública des del 1987. Des del 1996 i fins a fa poques setmanes, estava emplaçada al carrer de l’Església. El canvi al nou equipament ha permès donar resposta a una vella reivindicació local i fer una enorme salt de qualitat al servei.

La nova biblioteca comparteix ús amb la llar d’infants i es troba al centre del poble. L’edifici consta de planta baixa, planta primera i planta d’instal·lacions. A la planta baixa hi ha la llar d’infants amb accés des del carrer Eivissa. A la planta primera s’hi ubica l’espai destinat a biblioteca. Té una superfície útil total de 470 m² i l’accés, per escala i ascensor, és al carrer Guillem de Montgrí, davant de la Sala Polivalent.

El nou equipament ja funciona com un potent vertebrador i dinamitzador de l'activitat cultural de l'Estartit. Ocupa un ampli espai en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estara distribuïts en diferents àmbits:

- Sala polivalent per a xerrades, cursos, presentacions, etc.
- Recepció i espai infantil.
- Zona d’estudi  i de consulta, ordinadors i espai de diaris i revistes.
- Zona de serveis, magatzem,  oficines, etc.
- Planta altell per a magatzem i dipòsit.

Com a fet singular, cal remarcar que custodia el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys. Tothom que ho desitgi el pot consultar.

La biblioteca rep el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). Això permet  disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, entre els quals es poden destacar:

  • Accés als ajuts per a la compra de fons bibliogràfics
  • Esdevenir punt del servei Nacional de préstec Interbibliotecari
  • Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital Biblio Digital
  • Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura
  • Formació continuada als professionals

I per part del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona col·labora amb els ajuntaments, entre d’altres, amb els següents aspectes:

  • Adquisició i catalogació de fons
  • Participar en el programa SAL (Selecció d’Autors Locals) per als clubs de lectura del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
  • Accés al material expositiu i de foment de la lectura del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
  • Formació continuada del personal de la biblioteca i suport tècnic
  • Gestió dels ordinadors d’ús públic per part de la Diputació de Girona

A més, les biblioteques integrades poden optar a diferents línies específiques de subvencions (projectes, obres de construcció, de manteniment o reforma, entre d’altres).

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

16.10.2023

Aquest matí ha tingut lloc una visita institucional i reunió de la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, amb l'Alcalde... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis