Avisos

La ruta de l'Estar i en Tit suma un mapa del tresor i un conte com a nous recursos pedagògics per conèixer el patrimoni pesquer i natural de l'Estartit

L'Estar i en Tit
L'Estar i en Tit
Il·lustració del  llibre de l'Estar i en Tit
Il·lustració del llibre de l'Estar i en Tit
Mapa del tresor
Mapa del tresor
Plafó de valorització del patrimoni pesquer i natural de l'Estartit amb l'Estar i en Tit
Plafó de valorització del patrimoni pesquer i natural de l'Estartit amb l'Estar i en Tit

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir l'Estartit de forma gamificada. Aquests dos personatges, una gavina i una estrella de mar, acompanyen a les famílies al llarg d'un recorregut pels principals atractius turístics del poble. Fins ara, els dos dibuixos apareixien als plafons informatius que marquen els principals punts d'interès amb un dossier d'activitats per descarregar. I ara, s'hi suma un mapa del tresor i un conte.

L'Estar i en Tit apareixen als plafons de dues rutes que permeten descobrir el patrimoni natural i pesquer de l'Estartit. Són 19 punts d'interès, 10 i 9 per cada una de les rutes, amb informació sobre l'espai i una proposta d'activitat per a les famílies. Aquest recurs turístic té el reforç d'una llibreta de jocs que proposa un repte a cada un dels punts d'interès. Aquesta llibreta, es pot descarregar a través del web visitestartit.com

Un mapa del tresor i un obsequi per qui el trobi

Ara, als plafons i la llibreta d'activitats, s'hi sumen dos nous recursos: Un mapa del tresor i un conte. El mapa del tresor permet seguir el recorregut i a cada un dels punts d'interès fa una pregunta sobre la informació que apareix als plafons. Un cop respostes totes, es pot portar a l'Oficina de Turisme on les famílies rebran un petit obsequi a partir del 21 de setembre

Pel que fa al conte, es tracta d'un petit llibre quadrat de 18 pàgines amb lletra gran i il·lustració d'Amanda Casanovas, on l'Estar i en Tit busquen el secret de la felicitat. En la seva recerca es van trobant respostes molt interessants de la diferent fauna i flora que viu al parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Propostes educatives per a les escoles

Més enllà de les rutes autoguiades per les famílies en la seva visita lliure a l'Estartit, el projecte de valorització del patrimoni natural i pesquer aprofita l'Estar i en Tit per crear propostes educatives autogestionades adreçades als centres de primària i secundària relacionades amb el paisatge i la pesca.

A través de la veu narradora dels dos dibuixos es facilitaran materials adaptats al currículum de cada etapa educativa. El professorat podrà consultar prèviament aquests recursos educatius per tal de poder fer-ne ús durant les sortides escolars al municipi. A part dels documents es facilitaran materials didàctics complementaris a l’Oficina de Turisme, que caldrà retornar una vegada s’hagin utilitzat.

Projecte del Plade Sostenibilitat amb finançament Europeu

El projecte de valorització del patrimoni natural i pesquer de l'Estartit es una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

Els plafons, llibre d'activitats i el mapa del tresor estan editats en català, anglès, francès i castellà i el conte, de moment, només en català. Tots els recursos es poden demanar  a l'Oficina de Turisme de l'Estartit.

El Projecte educatiu i turístic del patrimoni natural i pesquer a l’Estartit es presentarà el proper dimecres 20 de setembre a les 11h al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Aposta pel turisme familiar

Aquesta proposta reforça l'aposta de la destinació turística pel turisme familiar, un dels públics diana més importants de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

Des de l'any 2007, Torroella de Montgrí i l'Estartit estan certificades amb la marca Destinació de Turisme Familiar (DTF), creada per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de distingir aquells municipis que disposen dels recursos adequats per garantir unes bones vacances en família. Aquests recursos es concreten en serveis especialitzats per a les famílies; seguretat garantida; un ampli programa d'animació i activitats per a nens; instal·lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària; fàcil accés a la informació dels programes d'activitats diàries, per planificar millor l'estada; allotjament i restauració adaptats a les famílies; polseres d'identificació per als més menuts; club infantil a la platja i biblioplatja, i rutes habilitades per recórrer a peu i en bicicleta.

El municipi té un ampli ventall d'activitats per brindar a les famílies un mar de possibilitats per passar les seves vacances i estones d'oci. Propostes com tastar, escoltar i descobrir la Mediterrània al Museu de la Mediterrània, viatjar a l'època dels cavallers i les princeses tot visitant el nucli medieval de Torroella de Montgrí, fer d'explorador o exploradora als diferents indrets del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, o convertir-se en un pirata per desembarcar a les cales i fons marins de les Illes Medes i els penya-segats del Massís del Montgrí. A més, el municipi gaudeix d'una àmplia extensió de platja planera i segura ideal per fer castells de sorra i remullar-se amb totes les garanties.

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

16.10.2023

Aquest matí ha tingut lloc una visita institucional i reunió de la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, amb l'Alcalde... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis