Avisos

Torroella de Montgrí es solidaritza amb les víctimes del terratrèmol al Marroc i amb tota la comunitat marroquina

Es convoca un minut de silenci, demà Diada Nacional de Catalunya, a les 12 h del migdia, a la Plaça 11 de setembre.

10.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí mostra el seu condol i solidaritat amb el poble marroquí, desprès del greu terratrèmol de magnitud 6.8 que va sacsejar Marroc divendres a la nit i que ja ha deixat 2.012 morts i 2.059 ferits.

En senyal de suport es realitzarà un minut de silenci, demà Diada Nacional de Catalunya, a les 12 h del migdia, a la Plaça 11 de setembre.

Contactes d'emergències:

El Govern de Catalunya està fent seguiment de les conseqüències del terratrèmol que aquesta nit ha afectat el Marroc i que ha colpejat especialment la província d'Al-Haouz, a 60 quilòmetres al sud de la ciutat de Marràqueix.

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea està seguint l’evolució de les conseqüències del sisme, i està en contacte permanent amb consolats, autoritats locals i entitats de la cooperació catalana que treballen sobre el terreny per conèixer de primera mà les afectacions. També està en coordinació amb altres departaments del Govern.

El Govern recomana seguir les indicacions de les autoritats i els equips d'emergència del Marroc i posa a disposició, a través de la Delegació al Nord d'Àfrica, un punt de contacte per emergències per a persones que s’hagin vist afectades pel terratrèmol: un telèfon amb WhatsApp (0034 674 744 901), un telèfon amb prefix marroquí (00212 648 682 896) i un telèfon català (938 597 393). Es demana que aquestes línies només s’utilitzin per emergències. També s’habilita la bústia de correu electrònic catalunyaexterior@gencat.cat.

El delegat del Govern al Nord d'Àfrica, Ahmed Benallal, i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament estan sobre el terreny, a disposició dels afectats, i de l'ajuda que precisin les autoritats del Marroc els propers dies.

Terratrèmol al Marroc: com puc ajudar?

Davant la voluntat de la ciutadania catalana d’oferir suport a la població afectada pel terratrèmol al Marroc, el Govern de Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, destaca que la manera més efectiva de canalitzar l’ajuda és fer aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Es desaconsellen les col·lectes i els enviaments d’aliments, de materials genèrics i de medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i de provocar problemes logístics, econòmics i ambientals.

Per això, canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu sobre el terreny i assegurar que l’ajuda arriba a qui més ho necessita. A més, les organitzacions poden adquirir els productes necessaris localment i així enfortir també l’economia local dels indrets afectats.

En aquest sentit, al web de la Generalitat de Catalunya s'aniran actualitzant el recull de les ONG amb capacitat per respondre a la crisi humanitària.

 

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis