Avisos

Torroella de Montgrí es solidaritza amb les víctimes del terratrèmol al Marroc i amb tota la comunitat marroquina

Es convoca un minut de silenci, demà Diada Nacional de Catalunya, a les 12 h del migdia, a la Plaça 11 de setembre.

10.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí mostra el seu condol i solidaritat amb el poble marroquí, desprès del greu terratrèmol de magnitud 6.8 que va sacsejar Marroc divendres a la nit i que ja ha deixat 2.012 morts i 2.059 ferits.

En senyal de suport es realitzarà un minut de silenci, demà Diada Nacional de Catalunya, a les 12 h del migdia, a la Plaça 11 de setembre.

Contactes d'emergències:

El Govern de Catalunya està fent seguiment de les conseqüències del terratrèmol que aquesta nit ha afectat el Marroc i que ha colpejat especialment la província d'Al-Haouz, a 60 quilòmetres al sud de la ciutat de Marràqueix.

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea està seguint l’evolució de les conseqüències del sisme, i està en contacte permanent amb consolats, autoritats locals i entitats de la cooperació catalana que treballen sobre el terreny per conèixer de primera mà les afectacions. També està en coordinació amb altres departaments del Govern.

El Govern recomana seguir les indicacions de les autoritats i els equips d'emergència del Marroc i posa a disposició, a través de la Delegació al Nord d'Àfrica, un punt de contacte per emergències per a persones que s’hagin vist afectades pel terratrèmol: un telèfon amb WhatsApp (0034 674 744 901), un telèfon amb prefix marroquí (00212 648 682 896) i un telèfon català (938 597 393). Es demana que aquestes línies només s’utilitzin per emergències. També s’habilita la bústia de correu electrònic catalunyaexterior@gencat.cat.

El delegat del Govern al Nord d'Àfrica, Ahmed Benallal, i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament estan sobre el terreny, a disposició dels afectats, i de l'ajuda que precisin les autoritats del Marroc els propers dies.

Terratrèmol al Marroc: com puc ajudar?

Davant la voluntat de la ciutadania catalana d’oferir suport a la població afectada pel terratrèmol al Marroc, el Govern de Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, destaca que la manera més efectiva de canalitzar l’ajuda és fer aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Es desaconsellen les col·lectes i els enviaments d’aliments, de materials genèrics i de medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i de provocar problemes logístics, econòmics i ambientals.

Per això, canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu sobre el terreny i assegurar que l’ajuda arriba a qui més ho necessita. A més, les organitzacions poden adquirir els productes necessaris localment i així enfortir també l’economia local dels indrets afectats.

En aquest sentit, al web de la Generalitat de Catalunya s'aniran actualitzant el recull de les ONG amb capacitat per respondre a la crisi humanitària.

 

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

16.10.2023

Aquest matí ha tingut lloc una visita institucional i reunió de la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, amb l'Alcalde... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis