Avisos

Arrenca la primera edició del Costa Brava Diving Fest

01.09.2023

Aquest matí s’ha presentat davant l’Espai Medes de l’Estartit la primera edició del Costa Brava Diving Fest, un cap de setmana dedicat al busseig sostenible que té com a objectiu la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en la pràctica de les activitats subaquàtiques, especialment pel que fa a aplicar criteris de conservació mediambiental, fomentar la participació i el coneixement de la ciutadania en diferents iniciatives de recerca i facilitar la descoberta del món submarí a col·lectius amb necessitats especials. L’esdeveniment està impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava, i posa en valor els projectes de conservació del fons marí, sostenibilitat i participació ciutadana que es tiren endavant des de Costa Brava Sub com a associació, però també des de cada un dels centres membres en particular.

El primer Costa Brava Diving Fest té lloc en diverses seus de prop d’una desena de municipis de les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva divendres 1, dissabte 2 i diumenge 3 de setembre. Tota la informació detallada i el programa d’actes es pot conèixer al lloc web www.costabravadivingfest.com

A Torroella de Montgrí i l'Estartit, es realitzarà una xerrada del projecte Rex, una conferència i projecció del submarí Ictineu 3 i una exposició de pòsters de gran format a l'aire lliure on hi podem veure com a Catalunya tenim un gran ventall de projectes que vinculen activitats d’estudi, de restauració del mar i de conservació marina amb la participació dels propis submarinistes.

El diumenge serà el torn d’una de les activitats que s’esperen més multitudinàries: una gran neteja submarina i aquàtica simultània en diverses poblacions de la Costa Brava, des de Portbou fins a Blanes. S’espera que sigui la neteja més participada del seu tipus que s’ha fet mai fins ara al nostre litoral.

En el marc de l'esdeveniment, s’ha celebrat un concurs de fotografia submarina i aquàtica a través de  l’Instagram de Costa Brava Sub. S’hi ha pogut participar fins al 27 d’agost, amb un total de 143 participacions, i el jurat ha atorgat premis en les categories de millor foto subaquàtica (per a l’usuari d’Instagram @jose_luis_aleman_honduras), millor foto no subaquàtica (@paubruv) i millor foto des del punt de vista de la sostenibilitat (@xaviersafont).

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis