Avisos

L'Estartit acull la presentació d'Econàutic, un projecte per apropar el mar de manera sostenible a la Costa Brava

01.09.2023

L’Escola de Vela del Club Nàutic de l’Estartit va acollir ahir la presentació del projecte ECONàutic.cat, una iniciativa liderada pel Club Nàutic l’Estartit i promoguda pels biòlegs Boris Weitzmann i Xavier Munill, que té per objectiu apropar al mar a la ciutadania, d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta prova pilot s’ha materialitzat amb la creació d’una guia que ofereix continguts ambientals complementaris per activitats nàutiques. L’objectiu del projecte és posar en valor el patrimoni natural, social i paisatgístic on es desenvolupen aquestes activitats a la Costa Brava, així com alertar de les diferents amenaces, i oferir consignes de sostenibilitat.

La guia vol donar eines als monitors d’activitats nàutiques per poder aportar valor afegit a les experiències de les persones que practiquen algun esport al mar. Així, s’ofereixen continguts per interpretar el medi marí des de quatre ambients: el port, la platja, les cales i el mar obert i de cada ambient, hi ha quatre punts d’interès: la fauna i la flora, amenaces i contaminació, usos tradicionals i paisatge i geologia.

Les píndoles informatives i el material de la guia es difondran al Centre d’Activitats del Club Nàutic Estartit, i també a altres centres nàutics com el Club de Vela de Blanes, el Club Nàutic Costa Brava Palamós, el Club Nàutic l’Escala i el Club de Vela la Ballena Alegre. La voluntat dels promotors del projecte és que d’altres centres d’activitats nàutiques de la Costa Brava es puguin anar sumant a la iniciativa.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí es valora molt positivament el projecte, ja que promou un turisme respectuós amb el medi ambient i que encaixa a la perfecció amb l’estratègia municipal del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit, així com a l’ODS 14, que promou «Conservar i utilitzar sosteniblement els oceans, els mars i els recursos marins.

El projecte ECONàutic.cat és una iniciativa que té el suport del GALP i del Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis